Am discuția asta cu ceva prieteni, ne întrebăm reciproc dacă vine ceva. Ceva rău, zic. Și dacă ar fi bine să facem ceva.
Pornesc discuția asta și aici pentru că l-am văzut pe Groparu că a pus fix aceeași întrebare, cum te pregătești pentru ce pare că va să vie?
Cumva nu cred că ce s-a întâmplat anul ăsta nu ar putea avea nicio urmare pe plan economic. Până acum s-a simțit foarte tare în industriile direct afectate de pandemie și mă gândesc acum mai ales la HORECA.
Dar cum trăim într-o supă interdependentă… cred că e de bun simț să presupunem că valul va ajunge mult mai departe de-atât.
Bun.
Fără panică inutilă și fără scenarii imbecile… ce ar putea face un om pentru a se pregăti pentru treaba asta?
Financiar vorbind, nu cred că pot face mulți salturi la venituri, așa că văd organizarea mai degrabă la nivel de reducere a cheltuielilor inutile.
Mofturi și prostioare de care chiar nu e nevoie.
Organizarea mai bună a gospodăriei, astfel încât să fie mai eficient cheltuite resursele. Și poate să și producă ceva.
O evidență mai bună a cheltuielilor care vin din zona de transport… că e vorba de mașinile familiei sau de transportul în comun.
Am un prieten care, deși e un mic urs brun grăsun, tocmai și-a luat trotinetă și și-a propus să meargă pe ea până se strică vremea. Din simplul motiv că deplasarea este mult mai ieftină așa.
Partea cu vacanțele iar ar putea fi revizuită. Cumva s-ar putea ca anul ăsta să nu fie cel corect pentru vacanțe scumpe și nebune în Bali… ci poate niște drumeții de week-end cu cortul. La pădure, la izvoraș, pe poieniță…
Nu știu, postul este o invitație la dezbatere, nu un ghid de “Cum să rămâi bogat în criză“.
Tu crezi că va veni ceva… mai puțin plăcut?
Faci ceva ca să te pregătești?
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.