Vanzatorii de la portbagaj, intre mit, original si fake.

Gucci, Boss, Prada, Chanel, Versace, Louis Vuitton sau chiar Zara… branduri vestite, unele exagerat de scumpe – altele mai putin, cu filosofii intregi in spate, crescute prin investitii colosale si marketing agresiv timp de multi ani.

Branduri cu nume sonore, cu magazine amenajate mai ceva ca galeriile unor muzee de renume, cu vanzatori care arata ca niste manageri de banca, imbracati dupa ultimul raget de fita si cu fite de-ti vine sa ragi.

Gucci, Boss, Chanel, Louis Vuitton… Volvo 740.

vanzatorii din portbagaj

Si acum te intrebi daca am luat-o cu berea inca de la pranz, ca nu vezi nicio legatura pe care ar putea-o avea brandurile cu masina, este?

Si totusi… in parcarea de la %(&!#)*!@^ (sa nu-i stricam omului business-ul), ieri, la orele 19:30, erau bulucite in portbagajul unui Omega B Facelift sase domnisoare, care domnisoare intindeau frenetic fel de fel de bluzite, pantalonasi, gentute si strampi animal print, le ridicau in aer si incercau sa vada detaliile cu ajutorul iluminatului stradal al Bucurestiului.

Gucci, Boss, Prada, Louis Vuitton… in parcare, cracite toate sub becurile orasului, la preturi mici-mici.

Hai sa vorbim putin de provenienta marcii:

– depozitele de “returned” multibrand. La genul asta de depozite isi strang toate magazinele (ca sunt mono-brand sau ca sunt universale – gen Galeriile LaFayette, Harrods, El Corte Ingles, etc.) produsele care nu s-au vandut.

Apoi sunt revandute direct din depozit, dintr-o aglomeratie si-un haos de nedescris. Acolo nu gasesti trei articole la fel, nu vei putea niciodata sa dibui acelasi produs in mai multe masuri. Iei ce gasesti… ori pentru tine, ori pentru revanzare.

Asa iti dai seama cand intalnesti un vanzator din portbagaj care se aprovizioneaza de la genul asta de depozit: va avea cate un produs, maxim doua de acelasi fel, nu vor fi pe umerase branduite, vor fi de la mai multe branduri, fara mare legatura intre ele.

– depozitele de “returned” monobrand. De data asta, pentru ca se retrag, in general, produse din aceeasi colectie, gasesti mai multe exemplare de acelasi fel, dar din numere ciudate, cele care nu se vand (ori prea mici, ori prea mari).

Oricum ar fi, insa, la depozitele astea nu au acces toti, e un fel de colaborare pe cunostinte…

– Made in China. Aici e clar, nu vorbim de producatorii care isi fac marfa in lohn la chinezi (taivanezi, vietnamezi sau indieni) e vorba de producatori chinezi care copiaza cu mare nesimtire eleganta marfa originala. Materialul nu este acelasi, ata nu este aceeasi, croiala seamana dar nu rasare. Gasesti marfa asta acolo unde te astepti (Dragonul Rosu, Verde, Mov si Gri), dar si la portbagajul acelui Omega B, Golf Variant, Volvo 740 sau alta caroserie cu portbagaj incapator.

– furatele din camion. Se mai numesc si “furatele cu camion”, pentru ca se fura intregul trailer, cu toata marfa din el. Asta e marfa ilegala, care traverseaza Europa si-ajunge la noi, la bulgari si la cei din Republica Moldova. Asta este cel mai ordonat stoc (dupa cel din categoria Made in China), pentru ca de obicei este marfa care aprovizioneaza un magazin intreg, are toata colectia, in toate masurile.

Singura varianta sa deosebesti marfa asta de cea chinezeasca este sa cunosti originalul.

– Made in Romania. Sunt cativa producatori care isi fabrica in lohn toalele, posetele si pantofii in Romania. Ei bine, in fabricile lor exista niste oameni rai care culeg marfa din depozit si pleaca cu dansa, asta dupa ce o roaga frumos.

Marfa aia ajunge si ea tot la portbagaj, insa va fi si mai random decat cea de la exemplul 1, numarul de produse furate gasite este mult mai mic.

In general astea sunt categoriile de produse care se gasesc la magazinul mobil, la vanzatorul volant, la portbagaj.

Care sunt fake-urile? Chinezariile. Care sunt originalele? Nu prea stii… si asta pentru ca tot timpul exista sansa ca vanzatorul de portbagaj sa strecoare pe langa originalele pe care le are si niste chinezarii de la Dragonul Roz.

Si la portbagaj, in parcarea nu-stiu-carui restaurant, nu e ca la magazin… sa poti intoarce rochita pe toate partile, sub un halogen puternic.

Asadar: de cate ori ai cumparat de la portbagaj si ce parere ai de genul asta de shopping?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • ciprian
    • 11.11.2014

    Blackoutlet.ro cum recunoastem un fake

    răspunde-i
  • iulian
    • 21.02.2013

    Nu va cunosc dar tot ce pot spune este ca eu muncesc pe bani.
    Asa ca indiferent daca dau 1 leu sau 1000 de lei pe un produs (haine, incaltaminte, orice va poate trece prin minte) ma asigur ca nu am sa iau teapa … iar asta o reprezinta o factura, o garantie.
    Iar acum criticii vor spune : hey de unde ai tu garantie la galosi; raspuns : de la faptul ca ma uit de 20 de ori la ei inainte sa ii cumpar.
    Asa ca personal … vanzarea la portbagaj nu ma incanta decat daca am suficient timp sa vad marfa 🙂

    răspunde-i
  • motolady
    • 02.02.2013

    Daca ar fi ieftine si faine, le-as cumpara. Nu ma intereseaza daca sunt fake-uri sau nu, important e sa mi se potriveasca haina.

    Prin ce zona se vinde la protbagaj? Ca e prima oara cand aud de asa ceva si tare as vrea sa incerc.

    Dar haine si incaltaminte facute in Romania stii? Eu cunosc doar o fabrica de incaltaminte ;(

    răspunde-i
  • Madalina
    • 24.01.2013

    Buna ziua tuturor!
    Fake-uri exista peste tot, dar de multe ori nu le vedem sau mai rau, nu vrem sa vedem!!! Mi-am cumparat un cosntum acum ceva vreme dintr-un complex de magazine sa le spun asa(gen cel de la Basarab, mai unu’ la Lujerului), de la un magazin ce are o fabricutza proprie Made in Romania, dupa cateva zile merg intr-unul din mall-urile din Bucuresti si ce sa vezi in vitrina unei merci cunoscute de pe la noi de prin tara??? Exact costumul cumparat de mine, cu acelasi material, ata, etc…dar cu etichetele schimbate sau cusute peste cele initiale si cu pretul fustei la cat dadusem eu pe tot costumul. Un alt exemplu de fake-uri, am o cunostinta dintr-un oras(capitala de judet) apropiat de Bucuresti, ce are casa de Moda Proprie, si mai am si o verisoara prietena cu “creatoarea” care face…”Turcia”…iar doamna”creatoarea”, cumpara rochii, bluze, etc Made in Turcia, le schimba eticheta, poate mai coase vreo margica pe original, si uite o piesa UNICAT numai buna de pus la vanzare!!!
    Am cunostinte de vand la portbagaj, dar cred ca nu firma ne fece pe noi oameni, mai ales ca eu fac alergie(pe bune) la etichete si trebuie sa le tai pe toate, deci dovada “firmei” nu am cum s-o port, asadar prefer ceva sa-mi vina bine “no name”, daca se poate Made in Romanica noastra dar mai exista sansa sa imi placa ceva ce cred eu ca e Made in Romanica si sa ma trezesc cu vreun fake, niciodata sa nu spui niciodata, mai ales daca nu sunt la curent cu ce se gaseste prin mall sau pe la merile branduri 🙂

    • Madalina
      • 24.01.2013

      Scuze de greselile din comentariul de mai sus, dar m-am grabit :):):)

    răspunde-i
  • Pfoai frate, bine ca mi-am cumparat masa la stupina (marginea drumului), ca anul trecut si io vindeam mierea din masina 🙂

    răspunde-i
  • Nicolae
    • 23.01.2013

    Intrebare. Care este cel mai mare producator de haine din lume. De unde vine toata marfa din “Europa de Pantelimon” . Ati ghicit. China.
    Ce e ieftin si se vinde ca painea calda e numai buna de cumparat.

    răspunde-i
  • Stefan
    • 23.01.2013

    La noi nici in magazine nu sunt produse originale dar in portbagaj?

    răspunde-i
  • Marian S
    • 23.01.2013

    Io încă mai am costum de blugi de la firma aia la care făceai tu reclamă odată… şi pe care n-o s-o spunem aici, evident. Concluzia? Mai bine un cinstit “made in Romania“ decât aiurelile astea.

    Ah, dar ce costume de “apaca“ am… 😆

    răspunde-i
  • ale saioc
    • 23.01.2013

    nu am cumparat, dar mi-ar placea… asta numai in cazul in care stiu ca vanzatorul este de incredere!! :))

    răspunde-i
  • Mi-am luat niste pantofi zara + camasa de la unu cu un BMW in parcare la &%#&## la un pret de nimic la vremea respectiva. Erau originale, doar ca te pot fura la ochi etichetele, mirosul de nou , materialul frumos si te poti pacali sa iti iei mari fake-uri:))
    Te gandesti super pret cand colo e “Dragonul Roz” toata ziua doar ca tu entuziasmat nu te prinzi.
    Realizezi dupa cand iesi cu prietenii si unul mai in “domeniul” hainelor incepe sa rada uitandu-te la haina de pe tine.
    Nu e recomandat sa cumperi de la “portbagaj” decat daca esti cu cineva care se ocupa cu asa ceva.

    răspunde-i
  • Loading...