– Alo? Ce faci bre, dormi?
– Nu ma, sunt treaz de la 6, talmaceste!
– Treaba aia e gata, s-a rezolvat si cu aia cu chestia cealalta, mai trebuie finalizata si treaba cu ceilalti si putem sa-i dam drumul…
– …?!
– Aaaa… n-ai inteles nimic, huh?
Pai cum sa ne mai intelegem intre noi, ca din „treaba”, „chestia”, „combinatia” si „invarteala” n-o mai scoatem… Si mai si comentam ca astia mici scriu „a la messenger”…
O tinem numai in prescurtari si abrevieri, economia de cuvinte a ajuns la apogeu!
Nu mai spunem mancare, ca are 3 silabe, spunem papa, castig o silaba!
Treaba aia tine loc de 4 propozitii frate, pai suntem noi nebuni sa pierdem atata timp?! Neah, bagam treaba si chestia si cel cu care vorbim isi scurt-circuiteaza neuronii incercand sa inteleaga daca vorbim de remediul contra matretii sau de avizele pentru contructii.
Pana la urma traim intr-o lume a conventiilor. Regulile de circulatie sunt niste conventii, legile sunt niste conventii, dar prima conventie la care ne inhamam vrand-nevrand este limbajul.
Vorbeam cu niste prieteni si ne ciondaneam pe tema „poti refuza conventiile sociale?„, eu fiind pe baricada care spunea sus, tare si cu aplomb „gogilor, totul este o conventie! Refuzi conventia, te autoexcluzi!”…
E, avand in vedere ca aceasta (comunicarea orala, zic) este prima conventie la care ne inhamam – si mai mult, cea la care se supune majoritatea – suntem gata s-o schimbam cu totii sau unii trag hais si unii cea?
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.