Te bat la cap cu becu’ și fac cinste cu un falafel din ăla bun!

RecolampȘtiu, știu, viața e frumos și merită trăită, iar atunci când vine bătrânul pensionar (je, io, eu, me…) și-ți spune să nu arunci becurile la gunoi ci să le reciclezi… te uiți la el cruciș și-i spui să te lase în pace!

Ei bine, bătrânul insistă… și dacă data trecută am vorbit despre reciclare cu electricienii de profesie, acum vorbesc cu noi, utilizatorii casnici și cuminți.

Desigur, nu e de câștigat un apartament la Miami, dar asta pentru că Recolamp este o asociație non-profit. Deci nu dă nici apartamente și nici aifoane cadou. Din asociația asta fac parte acum 153 de participanți, companii care vând în România echipamente de iluminat.

De ce trebuie reciclate corpurile de iluminat?

a) becurile și neoanele devin deșeuri periculoase din cauza conținutului de mercur și alte metale grele;

b) corpurile de iluminat conțin plastic și metal și astea pot fi recuperate și refolosite. În loc să devină scârbe care sufocă mediul mai bine redevin obiecte folosibile.

Desigur, nu voi sta pe capul tău să văd dacă o să cauți pe Colțul Verde punctele unde poți duce la reciclat toate chestiile (inclusiv aparate electrice și electrocasnice dar și baterii și acumulatori). Ține de tine să apreciezi dacă merită sau nu să ne batem capul cu treaba asta cu reciclarea.

Dar am de gând să face ceva. Un joc…

Trag la sorți și îi trimit un falafel* unuia dintre cei care îmi trimit pe mail sau pe Facebook un selfie cu ei în timp ce duc un bec sau alt corp de iluminat la reciclat.

Și o să încerc să trimit  o #livrarespeciala prin TNT, sunt destul de zdrăngăniți încât să încerce să livreze falafelul cald**! 😀

falafelul o să fie unul din acela din Tei, cu care i-am terorizat (și îngrășat) pe toți prietenii mei în ultimele săptămâni

** TNT au reușit să-și facă damblaua și să-mi livreze aburinde două șaorme din Băneasa, ambalate într-un gel termic special. Sigur se bagă și la un pariu mai dement!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Ciprian
    • 11.11.2014

    DA!

    Eu reciclez de toate și de ceva vreme cu RoRec (http://www.rorec.ro/acasa/)

    răspunde-i
  • Spanac
    • 11.11.2014

    Băi mie mi-e foame (veșnic) dar habar n-am ce tre sa fac…

    răspunde-i
  • AlexP
    • 11.11.2014

    Falafelul ala a rămas la fel de bun, de cca 10 ani. Îl mancam noaptea la 2 (acum 9-10 ani era non-stop) înainte sa plec in delegatii. Shaorma dim Băneasa? Pfff, mi-a intrat un cui intr-un picior si ia uite-mă pe mine pe la 9 la urgenta,de unde am plecat pe la 1 noaptea. Ce mănânc omul la 5 dimineață cand pleacă din club si/sau la 1 noaptea cand pleacă de la urgenta?? Shaorma,bineînțeles! Numai ca am ajuns acolo la 1 si ceva si era coada frate! Coada la 1 si ceva noaptea, sa pomeneşti. Asa ca bagati-va la concurs ca merita si mediul in care traim dar si premiul.

    răspunde-i
  • Anca
    • 11.11.2014

    Falafel bun? Pai ne apucam de reciclat becuri, nu-i bai, ace, brice si ce vreti voi 🙂 Esti genial Cabral cum imbini tu euforia papilelor gustative cu simtul civic!!!

    răspunde-i
  • flory
    • 11.11.2014

    falafelul e bun acolo de ani de zile..mancam inca de cand costa 2.5lei falafel si 5 lei shaorma:))) super bun… iar ideea cu reciclarea e buna si ar trebui aplicata de multi dintre noi 🙂 cu mituire sau fara:))

    răspunde-i
  • Tavi
    • 11.11.2014

    Eu n-am cum să mă bag la chestia asta, că nu mai sunt în țară de… ceva vreme.

    DAR…

    De câte ori citesc presa din țară. mă bucur că nu-s acolo. Nu că aici ar fi perfect, că nu e, știi și tu, dar… În schimb, se întâmplă frecvent să te citesc și să regret sincer că nu-s acolo. Mai mult, tu reprezinți una dintre foarte puținele surse de informații din țară care (mai) reușesc să-mi producă regretul ăsta.

    Așa că, mersi, și înghit în sec cu gândul la șaorma și la falafelul ăla…

    răspunde-i
  • mocanu liviu
    • 11.11.2014

    pacat ca nu sunt mai aproape .chiar ieri am dus la reciclat neoane, becuri ,cartus de imprimanta si dopuri de PET-uri .Romania este un pic in urma dar eu cred ca poate recupera ,cu vointa si educatie …cu bine

    răspunde-i
  • alina
    • 11.11.2014

    Eu am fost super fericita cand un ONG a instalat in firma un container “Colecteaza ce nu mai functioneaza”. Inca de a doua zi am venit cu doua pungi de baterii si cu toate becurile pe care le pastram prin casa. Le mai duceam la Baumax cand imi aminteam. Dar am un coleg care desface cu grija filamentele la becuri si le transforma in mici vaze suspendate pe care le agata la grinda la casa de la tara. Putina apa si un fir de floare in fiecare si a obtinut ornamente foarte dragute si delicate.

    răspunde-i
  • sandy
    • 11.11.2014

    Eu am strans toate becurile arse in 3 ani cat am locuit intr-o garsoniera cu chirie…si se stransesera destule, ca mereu aveam probleme cu reteaua electrica si ma trezeam cu becul ars cand imi era lumea mai draga. Dupa ce mi-am luat o jumatate inalta a fost ceva mai bine pentru ca avea cine sa le schmbe mai usor. Si acum 2 saptamani cand sa ma mut am dat peste punga de becuri si ma intrebam ce sa fac cu ele. Le-am lasat acolo…poate apuca proprietarii sa le duca la reciclat. Dar zau imi parea rau ca nu stiam unde sa le duc si nici timp nu aveam sa fac operatiunea special… Era ca o colectie a mea 🙂 Am colectat la un moment dat si o punga sanatoasa de baterii…dar a venit mama sa faca curatenie intr-o zi cand eram bolnava si a facut-o disparuta. 🙂

    răspunde-i
  • Catalin
    • 11.11.2014

    Eu nu inteleg cum vine asta… falafel de pui?! Din ce stiu, falafelul se face din naut si/sau fasole fava. Ce e facut cu pui nu mai e falafel, poate doar o chiftea…

    Cat despre initiativa cu reciclarea becurilor, felicitari! Incerc sa ma bag si eu.

    răspunde-i
  • Loading...