România. Omul Made in Romania este obișnuit cu internetul. Românul e frate cu codrul, iar codrul de azi e wi-fi, cablu, ori 4G.
De când am plecat de-acasă mi se pare că cel mai aprig dușman al românului este ospătarul din alte țări.
Când te trezești că nu e net… te furnică, așa, pe ceafă… și cauți soluții. Și cea mai simplă soluție este să iei un scaun în fund la o cafenea, să cumperi un cico sau o apă și… să ceri parola la wi-fi. În România asta merge de fiecare dată ca la carte.
[ospătarul] Dar când ai ieșit din țară, pentru că traficul de date în roaming rămâne dezechilibrat de scump, începe lupta cu ospătarul… dă parola la wi-fi, îl aștepți să se întoarcă cu ea – stai că nu-i bună, cere-i din nou parola, ia din nou parola, uite că m-am legat – dar tot nu merge, cică trebuie să-mi dea un pin ca să mă pot loga, îi cer PIN-ul și îl aștepți iar pe ospătar – vine, acum am PIN dar n-am user, îi ceri la ospătar și user, îl aștepți. – ți-l aduce, dar când să bagi și user îți spune vecinul de la masa de lângă că net… canci, că și el a pățit la fel.
Și uite cum dai fălci la cafeaua de sub nas, mutându-te apoi la cafeneaua vecină și luând spectacolul de la capăt…
Acasă, din punctul ăsta de vedere, e mult mai ușor. Probabil că și de-asta suntem așa bine conectați…
De altfel, conform studiilor, România e în topul țărilor cu cel mai rapid internet din lume iar românii au fost constant unii dintre cei mai bine conectați la internet din lume.
Unul dintre cele mai ambițioase studii de la noi este cel care se întâmplă sub egida Societatea permanent conectată și este un studiu care vrea să afle opinia romanilor legata de utilizarea tehnologiei si a serviciilor de telecomunicatii mobile si cum poate aceasta sa le imbunatateaca viata de zi cu zi, la nivel personal, public sau economic.
Eu îi ajut de câteva săptămâni cu un banner pe blog, probabil l-ați observat, o să te rog și pe tine să răspunzi celor 12 întrebări, durează foarte-foarte puțin, promit! Chestionarul este aici. Mersi!
*în poză eram la Dresda, râdea Andreea de mine că mi-a adus ospătarul vreo 8 parole, până să-mi spună că, de fapt… nu e sigur că și-o aduce aminte pe cea bună! 🙁
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.