Prietenul nostru, televizorul.

Nu am spus prietenele noastre, televiziunile, caci nu la programe de televiziune ma refer, ci la televizorul in sine, la aparat.

Am vazut, mergand des in vizite (sunt musafirul perfect, nu vin cu mana goala, nu mananc mult, si sunt tot timpul obosit… deci plec repede), o apucatura pe care o au unii: televizorul trebuie sa mearga.

Da, am zis ca televizorul trebuie sa mearga, nu ca se si uita la televizorul ala care merge. [sursa foto]

Adica oamenii fac treaba prin casa, stau de vorba, butoneaza la calculator… si in timpul asta lasa televizorul pornit, sa bingane ceva prin casa, zic ei.

Nu inteleg filosofia asta, cu toate ca multi mi-au spus clar: trebuie sa fie pornit.

La mine e fix pe dos, daca bingane ceva prin casa – inafara de muzica in surdina – ma simt ca si cum as fi sub asediu. Daca pornesc televizorul… ma uit la el si cand nu ma mai uit il inchid. Nu asa se face?!

Ei bine… nu! Mi-a explicat Nasu Fodor aseara (a gatit un ciolan cu varza de s-a cutremurat Berceniul!) ca e o chestie de subconstient si ca el altfel nu poate. Incercam sa stau de vorba cu el si ba auzeam ceva de o maicuta care a nascut gemeni, ba urlau niste doamne si-un domn ceva cu “farmaciaaaa inimiiii Catenaaaaaaa!”!

– Mai Razvi, suntem 4 oameni care vorbim, inchide televizorul ala, ce nevoie ai de el deschis?!

– Cabroane, lasa-l tati asa, ca ne asigura fundal sonor…

Dupa ce i-am zis ca-i un ciudat mi-a zis sa scriu pe blog si-o sa vad ca sunt multi care fac exact ca el. Eu nu cred…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Dacus
    • 07.12.2011

    Alarma, eroare, oroare, dezonoare, stres, suferinta, cainta ,pocainta………Am Gresit, imi cer scuze ai scris de Ziua Romaniei,pardon.
    Mersi

    răspunde-i
  • Dacus
    • 07.12.2011

    Acum nu ai mai scris de ziua Romaniei….. ce trist, imi vine sa deschid televizorul.

    răspunde-i
  • Dacus
    • 07.12.2011

    Dacus zice : Din punct de vedere social acest aspect este conditionat de mai multi factori printre care voi enunta citiva – sunt factori culturali (ce am vazut fiecare de la nastere pana la timpul prezent) , factori biologici (aici intra o serie de capacitati si incapacitati fizice care de asemenea influenteaza mult)
    factori psihologici (si aici ma refer la factorii psihologici care predispun persoana a fi sau nu interesata de ambientul respectiv, sau anturajul ori anumite mirosuri,peisaje,manifestari climaterice), factorii psihologici sunt o combinatie de mai multe elemente printre care stau la loc de cinste factorii culturali,sociali,educativi….. dar care se manifesta prin intermediul subconstientului…….

    Si in mod special The Stress acest factor este mai inportant de tinut cont pentru ca le intrece pe toate celelalte ca potential,capacitate de distorsiune a starii de spirit………………
    oboseala,plictiseala,varsta,sex,starea emotinala..

    Fiecare ne aflam la alte nivele in privinta acestor factori,fiecare avem alte nevoi si conceptii in legatura cu acelasi lucru,stare sau necesitate.

    Eu sunt foarte sigur ca cineva care nu are ce manca si este disperat nu va intelege niciodata pe cineva care nu vrea sa manance chiar daca are de toate (ma refer la anorexici).

    Probabil unele persoane sunt atat de odihnite incat au nevoie de fundal sonor, dar ca anecdota cand dintre pamanteni au ajuns la Polul Nord spuneau ca ceva neplacut era cand zile intregi nu auzeau nici un zgomot,nimik nici o adiere sau fosnet, li se parea apasator,macabru (era un aspect cultural – intelegand prin cultura informatia) obisnuiti sa auzim oricand un sunet (care o fi el) pana la reprogramare creierul e putin stresat, este in alerta si genereaza tot felul de ipoteze pentru a controla situatia.

    Explicai treaba asta si lui Nea Fodor si explicai sa dea mai incet zgomotul de fond pentru ca tu esti la alt nivel (hormonal,spiritual,cultural…) decat el.

    Si stii cum e daca nu vrea ii rupi antena (e gluma – e, cu adevarat este gluma…chiar daca nu pare).

    Un salut , poate ne mai intalnim pe aici.

    răspunde-i
  • Diana
    • 06.12.2011

    Cand sunt singura acasa, nu-l prea deschid… Nu-i vad rostul, sa mearga asa…de nebun :)… Cred ca de aici si expresia ‘a vorbi singur ca televizorul’ :)… Deci sunt de partea ta!

    răspunde-i
  • Georgiana
    • 05.12.2011

    eu nu dau drumul la televizor deloc….il tin pe post de bibelou :)))

    • Adriana
      • 14.12.2011

      si eu la fel =))

    răspunde-i
  • Rauch
    • 05.12.2011

    eu nu inteleg rostul unui televizor, inafara de a lega o consola de joc la el, pentru ca inafara de programele de stiinta si cele de stiri internationale, restul e umplutura, asa ca la mine tv-ul sta inchis, foarte rar se mai uita sotia mea la ceva, dar atat 🙂

    răspunde-i
  • Irina
    • 05.12.2011

    La mine merge eventual un radio, un calculator (ceva muzică) dar niciodată televizorul pe post de “fundal sonor”. Și nici eu nu-i pot înțelege pe cei care s-au obișnuit să apese butonul de la telecomandă înainte de a aprinde măcar lumina, dar ce sa zic, fiecare cu ale lui 🙂

    răspunde-i
  • Ionutzu
    • 05.12.2011

    Toata chestia asta cu televizorul pornit consider ca tine de obisnuita. De exemplu, dimineata imi place sa fie liniste pana plec la servici, dar in timpul zilei, cand revin acasa imi place sa fie zgomot de fundal, de genul unui televizor, cateodata (relativ rar) ma opresc daca ma intereseaza stirea / subiectul.

    răspunde-i
  • Anca
    • 04.12.2011

    cand intru in casa , in acelasi timp apas butorul de pornire de la laptop si cep de la telecomanda pt Tv dupa care ma dezbrac si restul… nu ma uit la TV decat la stiri si ocazional la cate un film sau emisiune , dar trebuie sa mearga , vorba aia sa mai fie careva prin casa :)))….deci ii dau dreptate :nasului”.

    răspunde-i
  • Loreee
    • 04.12.2011

    Sunt de acord cu nasu 😀

    răspunde-i
  • Loading...