Trebuie neapărat să ajungi și la Pompeii

Am început să sap printre pozele din călătoria asta, azi scriu despre vizita la Pompeii. Un loc în care, dacă ești prin zona, ar fi bine să ajungi.

De altfel, în zona Napoli – Sorrento cred că este una dintre destinațiile turistice cele mai importante.

De ajuns la Pompeii e ușor… dacă ești cu mașina ai ieșire de pe autostradă care dă fix în casa de bilete. Parcarea e la 50 de metri mai încolo, urmărește semnele ”Camping Zeuss”.

Dacă nu ești cu mașina, cea mai ușoară variantă este trenul dedicat, Circumvesuviana. Uneori e aglomerat, da, dar este cea mai rapidă variantă posibilă. Cobori la stația Pompei Scavi.

Ce e de știut în primul rând despre situl arheologic Pompeii este că e teribil de aglomerat. Hoarde întregi de umani dau năvală zilnic pentru a vedea orașul dezgropat de sub 5 metri de cenușă.

Aglomerație la bilete…

Ponturi despre cum să faci să fentezi coada de la biletele pentru Pompeii (mă rog, cum să iei biletele mai repede):

  1. te duci devreme. Dacă ajungi la 09:00 A.M. coada e decentă, stai vreo 20-30 de minute. Dacă ajungi la 09:30 deja e coadă de o oră. Mai târziu de-atât… sunt șanse mari să leșini acolo și mai mult de două ore…
  2. te duci târziu. De obicei, după 14:00-15:00 coada se reduce, stai în jur de 30 de minute. Și-ți mai rămân câteva ore bune să vizitezi.
  3. iei un ghid. Ghizii de-acolo intră și cumpără bilete în fața cozii. Așa e înțelegerea la ei. Așa împuști două rațe: nu mai stai la coadă și ai și pe cineva care să-ți povestească ce-i de povestit. Atenție, însă, la ce ghid ei. Înainte să spui da… stai și tu de vorbă cu el, să fii sigur că are chef să te facă un tur frumos și să vezi dacă limba engleză pe care o vorbește are o legătură decentă cu… limba engleză.

Și că tot spuneam de aglomerație… și  înăuntru:

Situl arheologic Pompeii este impresionant. Chiar și dacă prinzi o zi din aia de te arde soarele prin haine, chiar dacă e cald de mori și înghesuială ca la balamuc… tot intri în atmosferă și, mai devreme sau mai târziu, te strânge inima când începi să înțelegi ce s-a întâmplat acolo.

Nu mă mai lungesc mult în cuvinte, las imaginile să vorbească (dacă vrei mai multe informații despre programul de funcționare, costuri și alte ponturi despre cum să vizitezi Pompeii, a scris și Andreea un articol pe larg):

Dacă ai fost deja și ai sfaturi (sau vrei să corectezi ce am scris eu), adaugă cu încredere un comentariu… 😉

Pozele-s făcute cu al meu Sony A99, cu un 16-35 și un 70-400. Și vreo trei dintre ele cu un 85mm.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Alexandra M.
    • 29.08.2015

    Wow, ce de lume! Eu am fost la sfarsitul lui octombrie (erau 28-30 de grade la ei) si erau destul de putini turisti… Cred ca cea mai buna solutie e sa nu te duci vara, daca vrei sa nu iti pierzi multe ore din viata la cozi 🙂

    răspunde-i
  • Ursu
    • 28.08.2015

    Tare m-as mai plimba si eu acum…dar ma cam tine munca pe plaiurile noastre deocamdata. Atena..Pompeii..si alte meleaguri straine asa insorite e mai recomandat sa le vizitam toamna sau primavara. Acum na, fiecare cum poate

    răspunde-i
  • Ionut
    • 27.08.2015

    De la un grammar nazi la altul, “..la ce ghid iei” 🙂
    Altfel spus, foarte util articolul, multumim!

    răspunde-i
  • Ovidiu
    • 27.08.2015

    In afară de variantele recomandate mai sus mai există o variată pentru evitarea timpului pierdut la coadă.
    Am fost în zonă anul trecut în perioada 20.09 – 28.09 și la ora 11:00 am stat la coadă 2 minute. Vremea este superbă în Amalfi, turiști mult mai puțini decât în lunile de vară, apa este foarte caldă, prețurile mult mai bune.
    În concluzie recomand Napoli la sfârșit de septembrie.

    răspunde-i
  • Andreea
    • 27.08.2015

    Impresionant la Pompeii si la Herculaneum!
    Noi am fost in noiembrie, la inceputul lunii Nu a fost deloc aglomerat si am avut si vreme frumoasa, 25 de grade.
    Ca sa eviti aglomeratia de la casa poti luat biletele online.
    http://www.ticketone.it/biglietti.html?affiliate=ITT&erid=988882&action=tickets&doc=artistPages/tickets&fun=artist&language=en
    sau
    cumperi bilete de 3 zile sau mai multe
    http://www.campaniartecard.it/artecard_Regione.cfm.

    Foarte frumoase pozele, Cabral! 😉

    răspunde-i
  • iulia
    • 27.08.2015

    Aici parca ti-e jena sa spui,” ce frumos este!”. Mila, groaza, admiratie, si tot amalgamul de sentimente, care te cuprind, cand vezi ca ai reusit sa te intorci in timp . E teribil ce s-a intamplat acolo dar tragedia asta ne lasa pe noi sa vedem o bucatica din trecutul unui oras antic infloritor. Ce pot sa spun? Ma bucur si-mi pare si rau ca este acolo( ca sunt , Herculaneum e fratele sau sora lui). Nu am ajuns dar de cativa ani doresc asta, iar imaginile tale mi-au mai completat ceea ce vazusem deja pe net. Ar fi fost super daca bagai si-o mica explicatie pe acolo.:) , Concluzia; MERCI!

    răspunde-i
  • Loading...