Pliantul “Priveste, sectorul 4 infloreste”, studiu.

Adrian Inimaroiu - Priveste, sectorul tau infloreste! Dap, e an electoral si multi viteji s-arata, dar nu despre asta vorbesc in cele ce urmeaza. Am spus-o deja, nu fac politica, asta nu e un post politic, facem un studiu despre o lucrare.

Nush’ cum e la voi, cand am un moment intim intre 4 pereti acoperiti cu faianta imi place sa citesc. Nu, nu ceva clasic si special ci pliante cu ofertele de la Cora, Germanos, LaFourmi, Ikea… ati inteles ideea.
Am primit, dupa cum povesteam aici, carticica asta de la Domnu’ Primar Inimaroiu, si a ajuns dupa o lectura succinta impreuna cu pliantele, la locul cu pricina.

Azi am luat lucrarea in cauza si m-am uitat mai in amanunt, ar fi de facut cateva comentarii…

Componenta cromatica este buna, accentele de albastru sunt bine echilibrate, scrisul este negru, cu titlurile albastre.
Fontul folosit e bine ales, citet, fara prea multe sofisticosenii care sa te incurce.

La primul contact, brosura (cartea, pliantul, lucrarea sau cum s-o numi!), atat prin faptul ca e groasa, precum si formatul ales iti inspira ceva serios, asta e bine.

Din pacate, avantajul pe care il castiga prin titlul serios, PLAN URBANISTIC INTEGRAT, se pierde din cauza graficii de pe coperta, grafica ce consta in floricele si o albinuta galbena si multumita…

La interior informatia este structurata ok, dupa o deschidere prea conventionala, dupa parerea mea, si o prezentare a lucrarii impreuna cu instructiunile de utilizare, se intra direct in cele doua sectiuni. Prima sectiune este cea mai mare si are in cuprins investitiile cu finalizare in 2008, a doua este mai mica si se refera la investitiile realizate intre 2004 si 2006.
In primul rand iti stare in ochi ca nu exista o sectiune cu investitiile finalizate in 2007. Oare chiar n-a fost nici macar una?!

Faptul ca intreaga comunicare se desfasoara la persoana I, primarul vorbeste cu oamenii, da un plus in comunicare. Pe contracoperta 1 am mai gasit un artificiu pozitiv de comunicare,  Dl. Inimaroiu scrie asa: “imi asum personal intreaga responsabilitate”.

Dupa cum spuneam, sunt parti bune dar si mai putin bune.

Ca si unul dintre negativele majore… ilustratia. S-a ales ca intreaga lucrare sa fie ilustrata cu desene caricaturizate… N-am inteles deloc alegerea asta, da un aer de neseriozitate.

Sunt fel de fel de desene, vesele intr-adevar, dar care nu-si au rostul…
– 3 militieni si 3 blonde cu decolteuri generoase, toti 6 cu fete de prosti, stau pe doua banci intr-un parc. Intr-adevar, se vede bine verdeata abundenta si boschetii tunsi artistic, dar care-i treaba cu fetele si cu militienii?!
– doua doamne cu aparat de taxare intre picioare stau uimite si-si tin rochiile in timp ce un muncitor de la canalizare (banuiesc) iese dintr-un canal si se chioraste zambind pe stilul “balosit” la respectivele doamne; toti 3 cu fete de prosti. In planul 2 se afla primarul cu “planul urbanistic” in mana, si cu ceva blocuri in spate.
–  doua babe care si-au decupat cate doua gauri pentru ochi stau pe o banca din spatele unei case si se chirasc la un muncitor muschiulos si paros, dezbracat la bustul gol, si care, cu o lopata in mana, le zambeste languros. WTF?!

Deci, ca sa n-o mai lungesc, asta mi se pare un mare punct minus, toate desenele astea nu-si au rostul. Pana la urma nu era greu (dimpotriva, mai greu este sa apelezi la un grafician) sa se apeleze la un fotograf care sa gaseasca cadre cu asa ceva. Si daca nu se facea asa, cumpararea a 20 de fotografii dintr-o baza de date (gen Gulliver) nu costa deloc mult…

Alt punct minus mi se pare lipsa unei harti. Sigur, exista o pagina de net unde poti gasi harta, dar:
– cate dintre vecinele mele doamne au auzit de mouse, tastatura si monitor?
– cat timp liber sa ai ca sa stai cu pliantul in mana si cu ochii in monitor pentru a identifica ce te intereseaza?
– nu era mai simplu sa se puna o harta in interiorul lucrarii? Si daca harta putea fi desprinsa de lucrare, atunci ea ar fi fost folosita si ca o harta clasica, cu o branduire simpla ar fi fost un material promotional eficient.

Ultimul comentariu vine pe tema ultimei pagini care reprezinta un formular cu observatii, propuneri si aprecieri, care poate fi trimis prin posta direct primarului.
Ideea este buna, nu zic nu, dar ca sa-i trimiti D-lui primar Inimaroiu propunerile tale nu ajunge sa pui formularul la Posta ci trebuie sa-i lipesti si un plic.
Adica, sa stai la coada si sa cumperi un timbru. Ceea ce unu’ de varsta mea nu va face vreodata, noi n-avem timp sa platim nici macar intretinerea la ghiseu (eu o platesc prin internet banking, de ex.). Nu era mai simplu sa se faca un protocol cu Posta Romana si astfel sa nu mai fie nevoie de timbru?

Stiu, e un subiect total plictisitor pentru majoritatea dintre voi dar asta e sectorul meu, e casa mea. Aici am trait, aici am crescut, aici voi imbatrani…
Nu mi-era clara treaba asta pana acum ceva timp. Dupa aproape 7 ani in care am locuit in zona Piata Victoriei mi-a fost insa extrem de clar: vreau acasa, la mine, in Berceni!

Poate odata si-odata o sa fac mai mult pentru sectorul asta, cine stie… poate candidez la primarie!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • […] fiecare vine cu planul lui. V-am aratat deja planul urbanistic facut de actualul primar, Inimaroiu si am si discutat de […]

    răspunde-i
  • cabral
    • 09.02.2008

    @ Adrian Soare – radem, glumim, da’ si cand o sa fiu ales, atunci sa te tii!

    @ Florentina – nope, Sectorul 4 ma intereseaza. Exclusiv.

    @ Allicia – Ar trebui s-o gasesti la posta. S-ar putea sa ajunga totusi, eu am primit-o acum vreo 2 saptamani…

    răspunde-i
  • Allicia
    • 09.02.2008

    Eu n-am primit nimic de genul acesta. Ce-i drept, nu-s nascuta in Berceni (cresc aici de vreo doi ani), dar nici n-am auzit/vazut nimic despre broshurica asta, pana sa citesc aici. M-ai facut tare curioasa.
    Azi sunt intr-o stare mai putin optimista si nu vad nimic infloritor in cartier, ci numai namol, desi n-a plouat. E primita acasa? Prin posta? Culeasa de prin rafturi? Sa stiu macar unde pot gasi… 😀

    răspunde-i
  • Florentina
    • 09.02.2008

    Buna idee! dar iti recomand primaria Capitalei nu cea de sector; e o tinta buna, n-o scapa din vedere, chiar daca presupun ca ai spus in gluma, in loc de incheiere…Toate cele bune!

    răspunde-i
  • Adrian Soare
    • 09.02.2008

    vecine, las ca ajungi tu primar peste cativa ani 🙂

    răspunde-i
  • Loading...