Pentru că viața bărbatului însurat e grea, la noi acasă tot ce ține de partea tehnică îmi cade mie în grijă.
De la schimbat de becuri și rețeaua de wi-fi care dă ochii pe bulgari, un geam care nu se mai deschide și poarta care nu mai răspunde la telecomandă, apa caldă care nu mai e caldă și căldura care s-a oprit… toate nenorocirile astea – și multe altele – îmi stau mie pe cap.
Și pentru ca viața să fie cât mai ușoară, încerc să automatizez și să fac lucrurile să fie rezolvate cu cât mai puțin efort din partea mea.
Acum avem o centrală clasică. Nu mai e apă caldă? Afli asta de-abia când ajungi acasă… și-n loc să te bagi într-un duș fierbinte… te-apuci să te rogi de Marian să vină (instalatorul nostru, dacă ai nevoie ți-l recomand cu mare drag, omul e magic!). Și faci duș cu șervețele umede.
E frig în casă? Tragi o șubă peste pijamale, iei niște Crocși în picioare și cobori la parter, să meșterești la minunăție ca să mai crești temperatura cu niște grade.
Ei bine, următoarea investiție de pe listă este o centrală termică comandată de pe telefon.
Să stai sâmbăta dimineață sub plapumă, în mijlocul iernii, și dacă decizi că parcă e prea friguleț în casă să scoți doar o mână de la căldurică și să faci mai cald din trei click-uri… asta-mi sună bine.
Mai mult, să ai centrala dată pe minim, când pleci de-acasă pentru câteva zile, și să crești temperatura de pe drum ca să te aștepte acasă căldurica perfectă… iar e bine.
M-am uitat pe mai multe variante și am ales una de la Ariston. Și vine la pachet cu Ariston Net.
Ce face invenția? Exact ce spuneam: control de la distanță al centralei. Și economie de 25%.
Centrala este una modernă, prin condensare. Interesant este faptul că printr-un modul de wi-fi se leagă la net și ai acces la comenzile centralei de pe smartphone.
Poți regla din telefon sau de pe tabletă temperatura apei calde menajere, poți regla temperatura ambientală din casă.
Mai mult de-atât, pe lângă cele patru moduri de funcționare default – vacanță, vară, iarnă și oprire cu protecție la îngheț – sistemul are deja implementate niște scenarii inteligente pentru încălzire, astfel încât să facă economie de gaz încălzind casa mai puțin atunci când nu ești acasă… ca să nu ardă gazul degeaba.
Sistemul este disponibil la momentul ăsta la pachet cu centralele din gama de vîrf, Genus Net Premium și Clas Premium Net, încă nu știu prețurile (când ne apucăm de schimbare o să le știu, dacă te interesează dă-mi un semn – săptămâna viitoare ar trebui să fim deja gata).
Încerc să văd dacă există și un sistem de robineți-electrovalve wi-fi pentru calorifere care să ajute să customizezi temperatura din fiecare cameră. Mă gândesc că ar fi tare un scenariu de noapte cu temperatura mai mică în spațiile în care nu se doarme, de exemplu.
Pun mai jos câteva capturi din aplicație, se vede cât de intuitiv este sistemul…
Și o poză cu mine și-a mea după ce-o să ne punem sistemul ăsta…
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.