Norvegia și copiii români. Cazul 2.

Nu-mi plac generalizările dar atunci când lucrurile se leagă între ele nu poți să te faci că plouă.

Familia NanDupă primul scandal, cel de care sunt sigur că ați auzit, a apărut o a doua familie de români care susține că i-au fost luați copiii.

Primul care a scris despre caz este blogul Mariana Goron, apoi văd că și Adevărul a scris și documentat, afirmând că este un caz confirmat de MAE. Deci nu-s povești…

Sigur, protecția copilului este mai presus de orice fel de discuție.

Dar dacă suntem martorii unui abuz?

Scriu despre asta nu pentru a genera comentarii, am și structurat postul în așa fel încât să nu fie loc de interpretări și-apoi de discuții imbecile, mă gândesc că poate ajunge și povestea asta la cineva care ar putea ajuta.

 

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Ana Oprisan
    • 15.01.2016

    . OK sunt multi care ma vor combate dar asta este parerea mea. Sunt de acord cu norvegienii. Copii nu au fost luati pt corectiile fizice date de parinti ca nu le lua nimeni copii daca le dadea o palma la fund sau-ii pedepsea altfel. Au fost numeroase reclamatii in privinta indoctrinarii religioase. Ati fost vre-odata intr-o biserica penticostala? Eu am fost si m-am speriat, pana la un punct este ca orice adunare de pocaiti dar cand incep sa vorbeasca in „LIMBI” spun ei sa dea urat din cap sa indruge sunete fara nici un sens , onomatopee ingrozitoare de zici ca a venit toata talpa iadului la adunare si pe urma sa vorbeasca de Hristos si sa pretinda ca acea bolboroseala nebuna cu spume este conversatia si legatura lor directa cu Dumnezeu si Pastorul sa incerce sa te convinga cat de adevarat este aceasta, mie (cel putin mi s-a parut o oroare) Ce bine ar face si romania sa se ocupe de copii acestor fel de parinti si sa-i scoata din aceasta cloaca pe care Penticostalii o numesc crestinism dar ce-i intereseaza pe romani cum cresc copii, pai nu-i intereseaza nici de cei care n-au cu ce creste sau de orfani. (SI inca o poveste scurta) Prin natura activitatii mele de 20 de ani aici in NY am in permanenta contact cu diaspora romana si nu numai. La multi tigani care cerseau cu copii in brate pe strazile New York-ului li s-au luat copii si plasati pt adoptie, familiile nu-si vor mai vedea copii decat cand acestia vor avea 21 de ani. Nu am vazut nici o manifestatie impotriva legilor americane sau in adeziune cu tiganii sa li se redea acestora copii. Ce ei nu sunt parinti? Ba mai mult sunt sigura ca multi vor gandi discriminatoriu in genul” bine le-a facut da-i la naiba de tigani. Cred ca vina de indoctrinare religioasa este la fel de serioasa ca expunerea la cersit. Parerea mea: Buna sau rea legea Americana noi am venit aici trebuie sa respectam legile casei (locului). Buna sau rea legea Norvegiana trebuie respectata. Nu ne place nu ne tine nimeni putem pleca in Romania unde ne putem schingiui copii cu cureaua, ne ducem cu ei la cersit, la case de rugaciuni unde se vorbeste in “limbi” si se bolboroseste cu spume Cui-ii pasa ? (a nu se intelege sa sunt impotriva protestantismului)

    răspunde-i
  • Ionut V.
    • 13.01.2016

    In legătura cu, cazul familiei Bodnariu, am tot auzit argumente de genul „așa este legea in Norvegia, părinții au încălcat legea, prin urmare bine au făcut ca le-au luat copiii”. Oare chiar atat de simpla este situația? Haideți sa analizam câteva puncte din acest caz.
    1. Binele suprem al copilul
    Părinții Bodnariu au recunoscut ca au folosit pedeapsa fizica dar numai in cazuri rare, si atunci într-o măsura limitata de genul o palma la fund sau un tras de ureche (unii se leagă de aceasta declarație si ii acuza ca si cum in fiecare zi si-ar fi snopit copii din bătaie: fals). Problema nu se oprește aici. Cu toate ca râvna agenților Barnevernet este foarte mare (ei trebuie sa facă cat mai multe anchete, altfel nu își pot explica locul de munca într-o zona cu populație mica) daca acestea ar fi fost singurele acuzații, totuși nu cred ca ar fi luat copiii într-un mod așa abuziv (si totuși nu m-ar mira fiind ca dna profesor Marianne Haslev Skånland de la University of Bergen a alcătuit o lista cu motive banale pentru care Barnevernet a luat copiii părinților: http://www.mhskanland.net/page10/page122/page122.html )
    Părinții Bodnariu au mărturisit că pe lângă acuzațiile de disciplina fizica de genul dat o palma la fund, sunt acuzați si de alte fapte false mai grave, dar ca ei nu pot înțelege cum fetițele ar fi declarat așa ceva. Răspunsul este ca acești agenți Barnevernet folosesc metode abuzive de interogare. Orice psiholog știe că un copil poate fi făcut sa spună ce vrea interogatorul. Astfel au reușit agenții Barnevernet sa corupă mărturia copiilor si sa învinuie părinții Bodnariu de fapte mai grave. Pentru cei care nu vor sa creadă un astfel de lucru va rog sa citiți următorul studiu despre „Sugestibilitatea copiilor” (http://law2.umkc.edu/faculty/projects/ftrials/mcmartin/suggestibility.html) care arata clar ca interogatorul poate influenta răspunsul copiilor prin întrebări sugestive. Si nu numai atât, ci si ca odată infiltrat un astfel de eveniment in mintea copilului, acel copil nu mai poate fi considerat o sursa sigura de informații.
    Cu toate acestea sa presupunem ca acuzațiile de disciplina fizica sunt valide. Care ar trebui sa fie răspunsul unei agenții de tip Barnevernet? Este adevărat ca legea norvegiana interzice pedeapsa fizica, dar in același timp legea norvegiana spune ca orice acțiune in acest sens trebuie sa aibă ca scop „binele suprem al copilului”. Deci Barnevernet trebuia sa cântărească opțiunile la dispoziție: lăsarea copiilor in familie si educarea părinților, versus separarea imediata si completă a copiilor de părinți. Ținând cont ca acuzațiile mai grave sunt false, nu cred ca exista vreun psiholog care ar fi putut recomanda separarea imediata a copiilor de părinți, inclusiv a bebelușului sugar de 3 luni doar pentru ca in cazuri rare părinții au folosit disciplina fizica. Aceasta separare brusca a copiilor de părinți, si separarea fraților si surorilor unul de altul, produc daune psihologice care nu vor mai putea fi vindecate niciodată. Aceste daune psihologice sunt exponențial mai grave decât orice dauna produsa de o palma la fund. Dau doar un exemplu dintr-un studiu făcut de institutul norvegian NIBR care arata ca rata de sinucidere a copiilor din sistemul Barnevernet este de 8 ori mai mare decât cea din rândul copiilor din populația generala (pagina 18: http://www.nibr.no/filer/2005-12.pdf ) . Prin urmare, Barnevernet a încălcat legea norvegiana, pentru ca nu a făcut ceea ce era in interesul suprem al copilului.

    2. Sistemul judiciar norvegian
    Într-un sistem normal judiciar, părinții ar trebui sa aibă abilitatea sa se apere. Ori Norvegia nu le permite părinților sa își angajeze cei mai buni avocați din sistemul privat (ei pun o limita la suma cu care poate fi plătit avocatul in astfel de cazuri, prin urmare avocații buni nu vor sa aibă dea face cu astfel de cazuri). Si totuși întrebarea se pune, de ce sistemul judiciar din Norvegia nu descoperă aceste practici murdare de interogare ale Barnevernet? Pentru ca judecători pun valoare doar pe mărturia agenților Barnevernet. Nu contează faptul ca părinții neaga acuzațiile, sau faptul ca agenții Barnevernet nu au nici o dovada medicala, sau faptul ca toți vecinii, prietenii si oamenii care ii cunosc au atestat ca părinții nu sunt violenți cu copiii. Judecători nu dau nici o însemnătate acestor marturii. Pentru a înțelege in detaliu cum lucrează sistemul, va rog sa citiți acest raport făcut de NCHR (Comitetul Nordic pentru Drepturile Omului):
    http://www.nkmr.org/en/english1/146-organisation/frontpage/2524-summary-and-report-to-the-european-parliament-petitions-committee-child-removal-cases-in-denmark,-finland,-norway-and-sweden
    Acest studiu spune clar ca „instanțele administrative sunt reticente să se abată de la poziția lucrătorilor sociali individuali și consilii sociale” si ca „numărul disproporționat de mare de copii fiind scos din grija părinților poate fi atribuit stimulentelor economice pentru industria caselor de plasament (foster homes)”.
    3. Plasarea copiilor in afara familiei
    Totuși, sa presupunem ca era necesar ca copiii sa fie luați de la părinții Bodnariu. Cum ar fi trebuit sa procedeze Barnevernet într-un astfel de caz?
    In primul rând separarea fraților si surorilor unul de altul este un lucru foarte grav. Nu pot sa înțeleg in ce văgăuna a găsit Barnevernet un psiholog care sa aprobe o astfel de separare. Orice agenție de adopție internațională, întotdeauna va milita pentru păstrarea fraților si surorilor împreuna. S-au făcut sute de studii psihologice pe tema aceasta si toate recomand același lucru: frații si surorile trebuie sa fie ținuți împreuna. De exemplu, acest studiu publicat de Child Welfare Information Gateway ( https://www.childwelfare.gov/pubPDFs/siblingissues.pdf ) constata clar ca „frații separați în asistență maternală sau adopție au risc mai mare sa nu se ajusteze, inclusiv sa fugă, și niveluri mari de probleme de comportament”.
    In al doilea rând, plasarea copiilor trebuia făcută la rude. Orice organizație de asistenta sociala de pe mapamond iți va spune același lucru. Din nou refer doar un singur studiu făcut de Providence College (http://digitalcommons.providence.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1006&context=socialwrk_students ) care dovedește clar ca „că plasamentul într-o familie rudă, este total superior plasamentului într-o familie străină, datorită legăturilor emoționale și sociale preexistente între copil familia rudă”. Ori familia Bodnariu are in același oraș atât părinții mamei cat si frații si surorile ei (deci bunicii, mătușele si unchii copiilor), oameni respectați, si văzuți bine in societate. Nici sa nu mai pomenim ca copiii puteau fi plasați cu fratele tatălui, Daniel Bodnariu in Romania, om de integritate si respectat in comunitate.
    Iar in ultimul rând, nu numai ca copiii Bodnariu au fost separați de părinți, nu numai ca au fost separați unul de altul, si nu numai ca au fost plasați la familii străine când exista posibilitate sa fie plasați la rude, dar mai grav Barnevernet a ales sa ii plaseze la 3 ore si 2 ore distanta de casa părinților. Cum este posibil ca un sugar de 3 luni care trebuie sa fie alăptat de cel puțin 6 ori pe zi sa fie plasat la 2 ore distanta de mama lui? Cum este posibil sa o faci pe mama sa conducă 6 ore într-o zi sa își vadă băieții? Cum este posibil sa le interzici fetelor mai mari orice contact cu părinții, chiar si in prezenta agenților Barnevernet? Oare chiar așa suprema sa fie legea norvegiana? Chiar așa diabolica? Oare nu cumva încalcă orice principiu uman si drepturile omului?

    răspunde-i
  • Elis
    • 13.01.2016

    Judecati voi cine abuzeaza mai plauzibil (?), parintii sau asistentii sociali. Mirati-va:
    Tatăl nu are un loc de muncă, deci nu poate întreține familia.
    Tatăl este bolnav, iar mama muncește. Deci familia nu are bani pentru jucării, școală sau activități extra – școlare pentru cei mici.
    Hainele curate nu sunt împachetate și așezate cum trebuie în șifonier.
    Psihologii au constatat că mama nu face o omletă bună și nu taie pâine în felii suficient de subțiri.
    Copilul le zâmbește străinilor pe stradă, iar asta înseamnă că nu este atașat de mamă.
    Copilul întoarce fața în mod ciudat atunci când este spălat de tată.
    Mama a folosit prea mult săpun.
    Tatăl este prea activ, iar mama pasivă.
    Tatăl s-a rănit la picior și nu poate urca pe scară, deci nu este capabil să șteargă geamurile.
    Casa nu are toaletă în interior, ci doar afară.
    Mama s-a înfuriat pentru că pisica a urinat pe parchet.
    Copilul a dat dovadă de dezinteres, la grădiniță.
    Mama i-a permis bunicii să îi ducă/aducă pe copii la ședintele de psihoterapie sau alte tratamente medicale, de care au nevoie cei mici, iar asta demonstrează că a pus interesele ei mai presus de cele ale copiilor.
    Copilul s-a jucat la școală, deci mama este vinovată pentru dezinteresul celui mic.
    Părinții le-au solicitat ajutor celor de la CPS pentru că copilul nu se descurca la școală, deci în multe cazuri ei au fost catalogați ca incapabili să aibă grijă de cel mic.
    Mama este foarte mică de înălțime, iar când fiica crește nu va putea avea grijă de ea.
    Mama are 54 de ani. Este prea bătrână. Sora ei are 28 de ani, deci este prea tânără.
    Bunica a vrut să își îmbrățișeze nepoții, iar CPS a condamnat asta pentru că ar fi vorba de un atașament deplasat.
    Mama suferă de depresie și de abia poate avea grijă de un singur copil (Avea gemeni, iar cei la CPS l-au luat pe unul dintre ei).
    Mama suferă un handicap fizic și nu poate folosi unul dintre picioare, deci nu se poate juca cu copiii, iar iarna nu poate merge cu ei la schi.
    Mama a abuzat de medicamente (care aparent erau recomandate de un medic pentru o durere fizică).
    Părinții vor să țină copiii, ca să nu ajungă în familii surogat, iar asta arată că nu cooperează cu CPS pentru interesul copilului.
    Tatăl a avut o atitudine negativă față de CPS.
    Părinții s-au plâns că cel mic este agresat la școală, iar conducerea instituției nu a făcut nimic pentru a împiedica aceste incidente. Din acest punct s-a considerat că părinții nu sunt capabili să coopereze cu conducerea școlii.
    Părinții au făcut publică povestea lor, în mass media, în încercarea de a-și recâștiga fetița. CPS a decis că este prea greu pentru cea mică să revină în comunitate, dat fiind faptul că a fost mediatizat cazul ei.
    Fiicei nu îi plac chiftelele de pește.
    Copilul mănâncă prea repede/sau prea încet.
    Acasă se consumă alcool. (Bunicul a consumat o bere în timp ce se uita la meci).
    Copilul este selectiv cu cine sau ce se joacă, la grădiniță, iar asta a provocat îngrijorare.
    Dezvoltarea lingvistică a celui mic este întârziată, deci nu este suficient stimulat de părinți.
    Mama pune propriile interese în defavoarea fiicei – (A ieșit afară să fumeze o țigară, iar fetița a rămas pentru câteva minute singură în casă).
    Părinții au cerut ajutor de la politicieni pentru a recupera copilul, deci nu sunt în stare să aibă grijă de el.
    A luat pașapoartele copiilor și le-a pus în loc sigur.
    Mama nu a fost de acord să îi fie analizată viața privată, deci are ceva de ascuns.
    Părinții au refuzat terapia propusă de CPS, deci nu vor binele copilului.
    Mama nu reușește să stabilească relații interpersonale.
    Mama vrea să stea mai mult în pat dimineața.
    Părinții nu au fost capabili să își îndeplinească rolul pentru că l-au anunțat pe copil că urmează să se mute, în scurt timp.
    Băiatului îi este sete și bea prea multă apă, deci este vina mamei pentru că acasă promovează obiceiuri alimentare nesănătoase.
    Mama a fost în grija CPS.
    Când cel mic s-a simțit rău, mama l-a luat în brațe, dar nu l-a alinat și verbal.
    Părinții nu au destule relații sociale.
    Faptul că mama, de 38 de ani, s-a mutat în casa părinților după ce i-a murit soțul dovedește că nu poate avea grijă de copil.
    Copilul nu are suficiente jucării, deși acestea erau ținute de părinți în locuri speciale de depozitare în casă. După care cei de la CPS au spus că mama este prea preocupată de haine și jucării.
    Nu putem ști ce fel de viață are copilul cu părinții. (Motiv invocat de CPS după ce o familie a încercat să își recupereze copilul).
    Mama nu i-a dat voie fiicei, de 14 ani, să meargă la o petrecere.
    Părinții mamei au murit prea devreme.
    Mama nu stimulează verbal copiii când e vorba de situații legate de mâncare.
    Copilul nu are program fix de masă.
    Părinți sunt prea îngrijorați și au devenit prea protectori cu copilul.

    Extrase culese de Marianne Haslev Skånland.

    • Alexandra
      • 13.01.2016

      Cine mai are acum curajul sa sustina Barnevernetul demonic si satanic..??? Cei care nu cunoasteti destul nu vorbiti..am vazut un video cu o fam romana in norvegia care aveau 9 copii ca intr- o dimineata la ora 4 au dat buzna 19 politai si jandarmi si au trezit din somn copiii..asa protejeaza ei copiii???? Ba mai mult o politista care era cu ei au inceput sa o bata pe mama care nu voia sa le dea bebelusul nou nascut din brate??? Ce civillizatie e asta??? Daca are statul dreptate de ce nu face ancheta inainte sa ia copiii?? Nu dupa ce ii da in adoptie..e normal asa ceva?? De ce lucreaza in ascuns si ii ameninta pe parinti ca daca fac public nu ii mai lasa sa isi vada niciodata copiii?? De ce nu sunt tranparenti sa stie toata lumea ca fam respectiva e de vina si sa o corecteze in a-si creste copiii ?? Ar trebui sa ii adopte o fam mai ok decat parintii daca i-au traumatizat nu sa ii plaseze in fam homo si sa ii dea la pedofilii care se folosesc de ei si pe urma ii omoara??? Zeci de mii de familii au ramas fara copii ?? Oare toate nu si-au crescut bine copiii?? Numai cine are copii stie cum e sa cresti copii…Dumnezeu sa apere dreptatea si adevarul..

    răspunde-i
  • Dani Zaharie
    • 13.01.2016

    Te apreciez ca faci cunoscuta acest caz si ceea ce Barnevernet distruge in familiile straine din Norvegia. Tocmai ieri am citit un articol interesant scris de un sociolog de profesie din Norvegia:
    http://www.evz.ro/efectele-cazului-bodnariu-fierbe-scandinavia-teoria-conspiratiei-sau-despre-incercarea-suedezilor-de-a-supune-poporul-norvegian.html

    răspunde-i
  • alin
    • 13.01.2016

    Iarasi SI IARASI si iarasi aceleasi comentarii,„Eu te-am facut, eu te omor”;;;,credeti ca asa gandea familia respectiva ? aceleasI ´´V-ati gandit macar o singura clipa ca orice vinovat roman are o singura filosofie : egzasta o iesplicatie ?credeti ca asa face orice vinovat pentru ca e roman ?´´credeti ca asa gandea familia respectiva ?´´Cei care se revolta ca au luat toti copiii, nu e normal?´´pe ce va bazati cand faceti aceasta afirmatie ? ´´protectia copilului a fost sesizata pe motiv de violenta´´:habar nu aveti !daca erau parintii violenti erau de mult la parnaie ! Doamne fratilor,cat va urati tara ,CAT de usor va judecati semenii,cat de multe stiti VOI ! cat va urati compatriotii ! Sunt in strainatate de 14 ani dar atata dezbinare ca la noi nu am vazut la alte natii ! e ROMAN I-A LUAT COPII sigur a gresit el !Dumneavoastra nu urmariti cazurile multor familii la care i se iau mult prea usor copii,,si care au fost intens mediatizate,oare de ce numai in Norvegia ? cautati pe google,;exista si in limba engleza foarte multe cazuri cu abuzurile celor de la Protectia copilului norvegiana !

    răspunde-i
  • Cristina
    • 13.01.2016

    Nu cunosc toate foarte bine subiectul ,dar din punctul meu de vedere mi se pare un abuz ce face acest stat.Faptul ca ii dai o palma unui copil ,nu inseamna ca il maltratezi …. o poti face si in joaca … am vazut la cupluri de straini …. Nu sunt de acord cu violenta , dar ceea ce fac ei se numeste abuz psihic pentru acei copii si parintii lor . Din punctul meu de vedere ,eu as da statul in judecata ,pentru ca imi traumatizeaza copii deoarece ii tine departe de mine , fara sa se faca o ancheta mai ampla acasa,iar de saracii parinti,nici nu vreau sa ma gandesc ce o fi in sufletul lor si cat sufera ei.Da nu spune nimeni ca nu tebuie sa traiesti dupa legile lor ,dar totusi ca si cetatean ,ai drepturi … pe care nu ti le poate lua un stat pur si simplu …

    răspunde-i
  • lotusull
    • 12.01.2016

    Am văzut pe profilul FB al președintelui Klaus Iohannis că urmărește această situație ( sper să nu fie doar vorbe). De asemenea am citit că Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, că ambasadorul României la Oslo va avea o discuție cu reprezentanți norvegieni și că o comisie specială se va deplasa la sfârșitul lunii ianuarie în Norvegia ptr a discuta cazul.
    Sper din suflet ca interesul major al copilului să primeze.
    Sper ca trauma separării de familia biologică să poată fi reparată.
    Sper ca dovezile ce se vor aduna în urma anchetei să aducă lumină.
    Sper să nu fie într-adevăr un abuz ( mi-e destul de neclar, am citit in diferite locuri, ba că ar exista declarații, ba plângeri, etc)
    Voi fi de acord cu măsura luată doar când probele adunate vor fi fără echivoc. Până atunci îmi permit să am rezerve.
    Subiectul abuzului asupra copiilor este tare delicat. Lucrez cu copii și-ți pot spune că durerea abandonului, fie și de către un asistent maternal e uriașă. Am două prietene ce lucrează cu copii supuși unor varii traume ( inclusiv abuz sexual) și e greu tare. Uf.

    răspunde-i
  • Diana C.
    • 12.01.2016

    Nu inteleg ce atatea discutii. Pedeapsa corporala nu e acceptata in Norvegia. Erau in Norvegia, trebuiau sa respecte legile de-acolo. Cand esti la Roma, faci ca romanii.
    La fel ca cei care s-au dus sa faca trafic de droguri in Malaezia. Cat scandal ca au primit pedeapsa cu moartea, desi stiau clar ca asta e pedeapsa acolo daca incalca legea.
    Cei care se revolta ca au luat toti copiii, nu e normal? Dupa cum spunea Liana mai sus, protectia copilului a fost sesizata pe motiv de violenta si au luat toti copiii dintr-un mediu pe care il considera ostil.

    • Cabral Ibacka
      • 12.01.2016

      Tu știi, desigur. Ai fost acolo, cu ochii pe ei.

    răspunde-i
  • Cristina
    • 12.01.2016

    Varului meu i-au luat copilul cand avea 3-4 luni, tot in Norvegia Nu se pune problema de abuz sau alte chestii de genul! Ma intreb cum este normal asa ceva? Are un avocat care nu face nimic sa ii ajute si nu au nici o sansa sa isi ia copilul inapoi!
    Copilul a fost plasat la o alta familie la 20-30 km departare!

    răspunde-i
  • Amelia
    • 12.01.2016

    Am în familie o poveste: o mamă româncă are un soț norvegian și un copil foarte bine educat, născut și crescut în Norvegia. Nu l-a bătut niciodată, poate pentru că știa care sunt legile in țara respectivă sau poate pentru că nu credea în educația cu palma. Și protecția copilului nu i l-a luat, chiar dacă e româncă.

    • Danut Munteanu
      • 12.01.2016

      Si eu cunosc familii de romani, neoprotestanti ca si mine , care s-au mutat in Bergen si in Stavanger si au ajuns acum sa aiba si nepoti acolo. Nimeni nu i-a deranjat vreodata cu nimic.
      S-a intrebat vreodata cineva de ce respectiva autoritate ar fi avut ceva impotriva familiei Bodnariu ? De ce tocmai acum, la 10 ani de cand s-au mutat ? Au vrut cumva norvegienii sa ia cu o singura procedura pe toti cei 5 copii o data, pt ca poate nu aveau bani de combustibil sa ii fi luat de acum 3-6 ani pe primii doi si de abia dupa aceea pe ceilalti ? Oare s-a gandit cineva de pe aici ca daca te muti PT BANI in NORWAY, e MUSAI sa incerci sa si traiesti dupa LEGILE NORVEGIEI, si nu ca in cocina de unde vii ?
      Dar, v-ati intrebat cum de directoarea scolii a depistat abuzul fizic al acestor copii si nu al altora din clasa respectiva ?
      V-ati gandit macar o singura clipa ca orice vinovat roman are o singura filosofie : egzasta o iesplicatie ?

    răspunde-i
  • Loading...