da [play] si citeste
Am rabdare, de cele mai multe ori am rabdare si ascult. Ii ascult pe cei care simt nevoia sa vorbeasca, sa spuna, sa se descarce. Ii las sa-si spuna pasul, nu neaparat pentru a primi un sfat ci pentru a reusi sa-si creioneze singuri o imagine mai corecta.
Ascultandu-le povestile te amarasti, te creponezi, si nu-i vorba de mila – nici gand(!), e ca si cand il vezi pe cel din fata ta ca ia o gura mare dintr-o gutuie, si el se stramba, si te strambi si tu cu el… simti fara sa gusti chiar in secunda aia.
Asa si in momentele in care le asculti povestile… te amarasti. Unde vroiam sa ajung… ascultand toate povestile astea, observi ca, multe dintre povestile de dragoste esueaza din cauza relaxarii. Pur si simplu, el sau ea uita importanta celuilalt. Nu, nu-l iubeste mai putin… doar ca uita sa fie interesat, sa se arate interesat, ia relaxat tot ce are celalalt de dat si… atat.
E prima lupta, e cucerirea, vine apropierea, apoi cunoasterea, completarea pana la cel mai intim gand, si-apoi… vine relaxarea. Si in momentul respectiv toate rutinele, toate gesturile normale, toate trairile converg catre nepasare.
Cel devenit nepasator priveste detasat, sigur de el, ia relatia ca un dat, ca un fapt ce nu are cum sa se schimbe. Partea proasta este ca celalalt, cel care inca trage… sufera ca un caine. Se simte dat la o parte, neglijat, neinteresant, fad, sters, neimportant.
Nu stiu cati dintre voi va regasiti intr-una dintre situatiile de mai sus, nici nu este o intrebare… am facut insa un test printre cunoscutii mei. Dupa ce le-am expus problema cam la fel cum v-am expus-o si voua, mare parte dintre barbati au rezervat o masa la un restaurant dragut (o sa vi-l recomand candva) si au cumparat un buchet de flori. In schimb, fetele le-au trimis iubitilor un mesaj.
Cand i-ai spus ultima oara iubitului tau „Te iubesc!”? Cand i-ai aratat asta asa… frumos?
Cand ai facut ceva pentru iubita ta, ceva frumos, ceva altfel, sa stie si sa simta c-o iubesti?
[nu se pune „Te iubesc!-ul ala cu sens de „Hai pa, inchide c-am treaba!” spus ca si punct in cele x discutii zilnice la telefon]
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.