Need help

As vrea sa scriu un post despre Biserica si situatia actuala a Romaniei.

Mi-a sarit in ochi faptul ca multe dintre bisericile din Bucuresti sunt in proces de recoafare, li se repara fatadele.

Eu am anumite trasee si sunt limitat de timp. Dar va rog pe voi, daca treceti pe langa o biserica ce este in curs de renovare faceti o poza si dati-mi-o si mie pe mail (eu[at]cabral[punct]ro). Merci!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Mihai
    • 20.07.2010

    Si care este scopul?

    răspunde-i
  • Cip
    • 01.07.2010

    “Nu conteaza ce crezi tu, ci ce cred eu, indiferent de cata dreptate ai parea a avea” pare sa fie dictonul dupa care fiecare fiinta umana isi duce existenta. Daca pe mine ma gadila la psihic sa dau bani bisericii (realizand sau nu ca Dumnezeu nu se cumpara…) si dorm de 1000 de ori mai satisfacut dupa ce mi-am platit locul in rai si mantuirea, nu vad care e problema ta.

    Asa gandesc cei mai multi; e mai usor sa intinzi mana, cu riscul de a nu primi nimic si de a fi dezamagit apoi (in cazul acesta dezamagirea o constati dupa moarte 😉 ) decat sa pui tu mana (a se citi “(si) mintea”) si sa te ajuti singur.

    Cred in Dumnezeu, dar cred in masura in care ma ajuta doar particica din El pe care eu o am in mine.

    răspunde-i
  • alex
    • 30.06.2010

    voi chiar credeti ca merita aceste renovari?
    eu nu sunt din Bucuresti, insa mai vad si pe la Galati, Braila, cati bani se “sparg” in biserici. Sa crezi in Dumnezeu nu inseamna sa ai “lantzau” de 30 de grame cu cruce la gat, nu inseamna sa iti faci tatuaje cu cruci, cu hristosi. Totul e la nivel psihic din punctul meu de vedere, eu cred in Ceva, in Cineva mai mare ca mine, la care ma rog, care ma ajuta, care cred eu ca nu ma “bate” daca nu merg la biserica, daca nu imi fac 100 de cruci cand trec pe langa biserica, pe care cred eu ca il pot multumi prin chestii reale, nu prin chestii de fatada. Voi nu v-ati saturat de preoti? eu dupa ce i-am vazut ca fac, mie scarba de ei, generalizarea o fac involuntar, pentru ca ii vad pe 90% din ei cum sunt: morti dupa bani, nesimtiti, si mai sunt si destui betivi printre ei. Daca nu le dai bani cand vin pe la usi[desi asta e meseria lor pentru care sunt platiti] aproape ca esti bagat la blesteme pana parasesc casa, cand iti dau sa pupi crucea intorc repede sa le pupi si mana, pai dupa ce filme au aparut cu ei mie sila sa fac asta. nu mai am timp sa scriu, dar cred ca a-ti cam inteles ce am avut de zis

    răspunde-i
  • corinan
    • 30.06.2010

    Se presupune ca Biserica e casa lu Sefu, deci ……. tre sa fie cea mai, cea mai dintre toate casele! Sau nu …. ?! 🙁

    • mujina
      • 30.06.2010

      Pentru unii da Corinane… pentru cei care au uitat că Iisus a intrat în Ierusalim sărac ca un cerșetor și călare pe măgar (mă rog, pe o catârcă) și că în nici un caz nu le-a zis apostolilor „mergeți și răspândiți cuvântul Meu, dar vedeți să n-o faceți oricum, mai înainte să ridicați niște clădiri cât mai mari și să băgați bani cât mai mulți în ele, că lumea nu știe să ajungă la adevăruri duhovnicești fără cruci sclipicioase și desene pe pereți.”
      Acum să nu se înțeleagă că zic să le lăsăm în paragină. Dar una e frumusețea venită din curățenie, sobrietate și ordine și alta e risipa. Dumnezeu nu intră în casa ta fiindcă ai renovat-o cu tot luxul ca să „fie demnă de el”.

    răspunde-i
  • basic instinct
    • 29.06.2010

    hmm…am sa fac o marturisire la tine pe blog… de ceva timp cautam inconstient un duhovnic. adika citeam carti sfinte, cautam sa urmez un mod de viata ceva mai curat, etc. lipsea clar ceva. insa foarte multe dintre biserici imi dadeau impresia de abandon inteles ca resemnare, nu senzatia neaparat de paragina.
    intru intr/o zi de iarna intr/o biserica din centrul bucurestiului recent renovata. am avut o revelatie. era locul pe care il cautam dintotdeauna. curatenie desavarsita, cald desi afara era un ger cumplit, totul sugera bun gust, in surdina se auzea o rugaciune ortodoxa *de la o statie stereo..* la intrare puteai cumpara carti religioase. era biserica lui vasile cel mare, athanasie, antonie cel mare, ioan gura de aur dupa 2000 ani. moderna, dar in duhul ei.
    sfintii te pe pereti i/am simtit imediat ca pe prietenii mei. parintele paroh are un chip aproape angelic. m/a ascultat cu atata intelegere si mi/a dat sfaturi pe care nimeni pana atunci nu reusise. dar repet, pasul cel mare l/am facut descoperind un loc ingrijit, facut dupa chipul a tot ce dumnezeu a lasat in lume. de o frumusete desavarsita. cand uit cum ar trebui sa fiu ma gandesc la chipul lui efrem sirul din aceea biserica. imi taie instant orice urma de mandrie.

    răspunde-i
  • mircea
    • 29.06.2010

    Nu am nimic cu credinta, dar este o foarte mare diferenta intre credinta si Biserica luata ca institutie(astia care contruiesc renoveaza, etc). Cel mai urit lucru care l-am patit cu un preot a fost ca ma trimisese mama-mea sa duc niste hartii cu nume de vii/morti la slujba de pomenire de duminica. Am ajuns la biserica sii ii zic la preot ca sa ii pomeneasca in slujba, ii dau foile si vreo 25 ron, la care el ia foile, se uita si mai imi cere mai vreo 20 ron ca is multi de pomenit. Mi-a venit sa ii crap capul.
    Da biserica cei mai multi bani ii face de la credinciosi din donatii/plata cultului/samd. dar cand tu ca preot imi sugerezi ca pentru 25 ron nu iti racesti gura sa citesti tot de pe foile alea pai e o nesimtire crasa. Iar cand patriarhia vine si spune ca vom trece peste criza asa doar rugandu-ne la Dumnezeu si ca ei nu vor sa inceteze sa cheltuiasca, atunci sunt la fel de josnici ca politicienii. End ca m-am aprins, mai ales ca stiu personal 2 preoti din oras si stiu cu ce se mananca Institutia Bisericeasca. Sa fiti iubiti

    răspunde-i
  • Alex
    • 29.06.2010

    mitropolia din iasi e in curs de recuafare:D ,sau te intereseaza numai alea din Bucale?:D

    răspunde-i
  • Dragos
    • 29.06.2010

    “Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cult aflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor să depăşească orice fel de criză, fără să se «autodemoleze», ajungând la deznădejde sau la dezumanizare”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, potrivit NewsIn.

    Sursa: http://www.gandul.info/news/patriarhia-romana-vom-depasi-acest-impas-prin-construirea-de-biserici-pentru-sporirea-credintei-6113829

    Mi se pare cel putin penibil …

    răspunde-i
  • Dana
    • 29.06.2010

    Spălare de bani şi mofturi popeşti. Şi nu vorbesc aiurea pentru că am ceva tangenţă cu domeniul.
    De la restaurare sau renovare, până la lifturi, acoperişuri terasate, vinoteci, băi de lux şi mansardări de mii de euro, nu e decât un mic pas, atât de mic încât creştinii uneori nici nu-l văd. Biserica (mă refer la ea ca instituţie nu credinţă) se joacă în bani şi creştinii mor de foame, asta e situaţia Bisericii în România. Şi dacă e cineva nelămurit, pot da detalii şi fotografii dacă e necesar. 🙂

    răspunde-i
  • a liv
    • 29.06.2010

    Ma feresc sa dezbat subiectele de genul biserica sau banii bisericilor sau preotul din biserica din spimplul motiv ca nu sunt in masura sa judec ceva sfant.o lectie foarte buna am primit-o de la niste carti si sentimentele traite la mormantul Parintelui Arsenie B.Daca am exagerat sau am evitat sa fiu direct te rog sa ma scuzi si sa ma ignori.

    răspunde-i
  • Loading...