Nu am prin calculatoarele din casă informații care să valoreze miliarde. Și nici selfie-uri în baie, nud și uns cu ulei de măsline nu fac, ca să-mi fie frică să nu le găsesc pe net.
Dar avem prin device-uri, ca orice familie, destule lucruri la care ținem. Și pe care nu le vrem nici aruncate aiurea pe net, nici pierdute sau blocate de vreun nebun pus pe făcut bani.
Avem constant de mulți ani soluție de securitate pentru divaisuri (apropo, dacă ai nevoie de antivirus intră și fă quizz-ul din 7 întrebări, au niște reduceri spectaculoase zilele astea) și de vreun an și ceva folosesc și un device hardware de securitate a rețelei.
Pe care am decis să-l upgradez.
Aveam un Fing. Dar pentru că nu vreau să fac un test comparativ, nu voi începe să spun ce face ăsta de l-am luat acum față de cel vechi… mi se pare pierdere de vreme.
Un box din ăsta de securitate protejează toată rețeaua, inclusiv smart-device-urile și oferă, în esență, mai multe garanții că vor fi blocate programele malware, furtul de parole, furtul de identitate, accesul nedorit prin fișierele tale, acces nedorit la toate device-urile smart legate la internet… și tot așa.
L-am luat pe Bitdefender Box pentru că am tot citit despre el și pare că face spectacol.
Eram oricum client Bitdefender de mulți ani, din abonamentul de anul ăsta mai am 257 de zile.
Și așteptam să apară Bitdefender 2021. Dar se pare că nu va mai veni niciodată.
Și e simplu de ce…
Oamenii vin cu update-uri majore constant, de câteva ori pe an.
Așa că ideea de a avea un nume de produs anual nu mai avea sens.
Așa că se numește… Bitdefender. Și-atât.
Mă rog, Bitdefender Total Security, Bitdefender Mobile Security… și tot așa. Numele nu mai conține și anul.
Am întrebat aici pe blog acum ceva săptămâni de soluția de securitate aleasă de voi și am primit răspunsuri mișto.
De ce am întrebat?
Pentru că am stat de vorbă într-o videoconferință luuungă cu unul dintre băieții mișto de la Bitdefender și-mi spunea că specialiștii lor au detectat de cinci ori mai multe atacuri informatice ce exploatează subiectul coronavirus, de exemplu, de la o lună la alta.
Mai mult, detecțiile Google pentru spam au ajuns la 240 de milioane de mesaje pe zi.
240.000.000 mesaje. Pe zi. Variind de la înșelătorii, șantaj, clonarea unor branduri, etc.
Sigur, ce am luat eu apără inclusiv chestiile inteligente din casă. Prize, frigider, televizoarele, întrerupătoarele, muzica… toate astea smart de le-am pus noi.
Dar eu poate sunt mai palalila. Adică, ca să ne înțelegem… la noi am făcut o rețea separată, cu router separat, pentru musafiri. Ca să nu se lege la rețeaua principală a casei.
Cred că până la un anumit nivel, care e sus, un antivirus Bitdefender clasic îți apără desktop, laptop, tablete și telefoane mobile fără niciun stres.
Și că spuneam de I.A. în titlu… Inteligența Artificială este folosită intensiv în soluțiile de securitate Bitdefender.
Pentru că numărul de viruși a ajuns atât de mare încât metoda veche, cea cu baza de date cu viruși este complet depășită.
Acum sistemul se bazează pe Inteligența Artificială, care identifică orice fel de fișier periculos după comportament și acțiuni, nu interogând o bază de date.
Iar asta înseamnă și economie de resurse, deci o viteză mai mare a sistemului… și detecția extrem de rapidă a oricărui virus nou apărut.
Ar fi mult de vorbit, dar nu vreau să vă omor din prima… o să revin pe subiect după ce instalez boxul și îl pun la treabă.
Ce ar fi de zis acum este că puteți face rost de un discount foarte mișto, dacă completați, cum ziceam mai sus, quizz-ul Detectiv Cibernetic… eu am completat și mi-a arătat discount de 50%.
Eu am ales de ceva ani Total Security ăsta din mijloc și a mers uns, cu resurse puține, incidente zero (și vreo 12 detecții dintre care două erau chiar din alea nașpa de tot).
I-am tras niște poze și lui Bitdefender Box, le pun mai jos.
Și pentru că nu vreau să fiu singurul care se bucură de un box din ăsta… o să cumpăr unul și-l dau cadou unuia dintre cititori, prin tragere la sorți*.
Cum procedez?
Pui la postarea de pe Facebook o captură de ecran care să arate câți mega / giga de informație ai la tine în calculator (vezi cum faci captura, nu expune informații care-s sensibile).
Uite-l, mânca-l-ar tata pe dânsul de chipeș! 😀
*concursul / premiul de la mine 100%.
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.