Dupa ce am avut cateva intrebari la adresa fenomenului numit blogocearta, azi am inceput sa structurez gandurile care raspund intrebarii ” la ce e buna blogosfera romaneasca?”.
Putem face bascalie multa, ideea este insa ca, la un moment dat, ce se tot spune despre sferele blogosferei sa inceapa sa se contureze mai clar.
Impartind in mai multe categorii tot universul asta, eu vad 3 distincte:
-generatia hi5 cu oracolele on-line. Pana la urma asta e, nu cred ca avem nici un drept sa le comentam ceva.La varsta aia, colegii mei alergau prin scoala cu caiete studentesti pline cu decupaturi din reviste, lipite cu Pelikan (bun la gust) si rugandu-i pe ceilalti sa le scrie una-alta.
Diferenta nu este decat de suport, pana una-alta noi prapadeam sute de copaci cu copilariile noastre, ei aglomereaza ceva biti…
– categoria „ce mananc, ce fac, ce-mi place, ce nu-mi place”. In general totul se raporteaza la ego, nu neaparat un univers egocentrist, dar totalmente subiectiv.
Sunt multe, uneori gasesti idei misto, ganduri variate si foarte multe chestii funny. Gasesti lucruri misto si pe genul asta de blog, sunt idei pertinente, puncte de vedere obicetive, sentimente puternice.. & stuff.
– e, categoria care cred ca va conta cel mai mult, partea educativa. Si folosesc acest cuvant, educativ, cu sensuri multiple… de la tutoriale, la how to do, etcaetera…
Ca si idee, uite la ce gen de articol ma refer… aici.
Sunt cateva bloguri de unde poti invata. De la marketing si PR, pana la vanzari si IT, daca ai rabdare sa le gasesti si esti atent, poti invata multe.Si privita din partea asta, de aici se vede, imho, mare parte din utilitatea blosgosferei.
Nu prea sunt fanul ideii de leapsa, i-as spune altfel dar nu pot emula mai mult de o idee decenta pe saptamana… intrebarea merge mai departe interurban, la Craiova, dar si la voi, cei care cititi, va astept parerile.
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.