Jegul și scârba sunt ascunse în noi

Aveam programat pentru azi un articol despre Recolamp. Dar l-am oprit de la publicare.

Era un articol despre reciclare, despre oameni responsabili, despre grijă.

Doar că azi n-am mai scos motorul, vremea părea îndoielnică, m-a luat un coleg și pe mine din drum.

Am stat tot dumul cu nasul lipit de geam și m-am uitat în lateral, nu în față.

Mi-am stricat ziua.

Cei care ați trecut de curând pe Văcărești, ați văzut ce e pe partea dreaptă, înspre lac/rezervație?

Cercopiteci și imbecili se gândesc că dacă tot e zona verde și e a nimănui, parc-ar merge la fix niște gunoaie.

Așa că se întrec în a arunca acolo propriile jeguri.

Jegurile și scârbele aruncate acolo sunt reflexia propriilor jeguri și scârbe din suflet.

Mă uitam la articolul meu despre reciclare și inițial am început să mă iau singur la mișto.

Apoi mi-am dat seama de o chestie: singura variantă să ne fie mai bine este să facem noi cât se poate și în același timp să punem presiuni pe autorități astfel încât să nu se mai întâmple din astea.

reciclare de becuri (1 of 1)Ce să facem noi? În primul rând să reciclăm.

Dau exemplu ce fac iscusiții de la Recolamp, reciclează corpurile de iluminat.

În becurile eficiente energetic, astea de pe piață, se găsește mercur.

Ajuns în natură poate face multe rele dar niciun bine, așa că becurile nu pot fi aruncate, mercurul trebuie extras din ele.

Din becuri se mai reciclează sticla, metalul, plasticul, etc.

De fapt, uite:

bec reciclat pe bucati

În al doilea rând trebuie anunțate autoritățile.

Am trimis pozele pe [email protected], împreună cu explicațiile aferente și cu rugămintea să se facă curat și să fie supravegheată zona pentru a nu se mai arunca gunoaie (mă gândesc să testez și Civic Alert, să semnalizez problema și-acolo).

Și, în al treilea rând, am de gând ca de fiecare dată când trec prin zonă, că e zi sau noapte, să încetinesc și să văd dacă e vreo scârbă care aruncă gunoaie.

Alte idei?

Later edit: am pus alerta și pe Civic Alert:

deseuri Vacaresti - cabral.ro

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Bomarzo
    • 16.04.2016

    Cabral, satul in care am copilarit este o infectie..pe marginile drumului e plin de gunoaie, vecinul da foc peturilor in curte, iar manastirea din sat deverseaza rahatul pe terenul comunal. Padurea care era curata ca lacrima acum 25-30 de ani acum e plina de munti de gunoaie. Nici vorba de aer curat, apa de fantana nu mai e potabila.. Eu cred ca fara amenzi nu se poate salva nimic. Si poate nici asa. O idee: in strainatate, medicamentele expirate se returneaza la farmacie, e foarte periculos sa le arunci, fiindca polueaza pamant, apa, afecteaza fauna. In Ro de ce nu se face asta? Parca cineva are interes sa tina tara in mizerie…

    răspunde-i
  • Cezar
    • 14.04.2016

    Sambata trecuta, pe Vitan Barzesti erau niste baieti si fete, faceau voluntariat si efectiv curatau, tundeau si ingrijeau spatiul verde. Am notat acasa numele acelei asociatii. Am putea incerca acest lucru si noi, cei care te citim. De ce nu faci o astfel de actiune? sunt sigur ca ai avea o sustinere extraordinara! Eu unul as veni!

    răspunde-i
  • mara
    • 13.04.2016

    Cel mai greu consider ca este sa fii normal in lumea de azi… tot felul de oligofreni..

    răspunde-i
  • raluk
    • 13.04.2016

    Romanii par sa aiba o relatie teribil de apropiata cu gunoiul. Ca vine din lipsa de educatie, din saracie, din nesimtire crasa, nu stiu. Dar vad la fiecare drum prin oras, imi sar in cap gunoaiele aruncate peste tot, de la gunoi menajer pana la ambalaje si recipiente de plastic.
    Si cel mai dureros pe termen lung mi se pare ca mizeria asta fizica atoateprezenta face ca si cea morala sa para “normala”.

    răspunde-i
  • ovidiu
    • 11.04.2016

    Consider ca singura solutie pentru a rezolva problema cu aceste gunoaie, cu reparatiile si cu alte lucrari ce sunt platite de primarie este ca primaria sa nu mai dea banii inainte ca la curve pentru aceste servicii ci la sfarsit dupa ce se face receptia.
    Ai zis ca faci pasajul din berceni in 6 luni?….ok…. ai terminat in 6 luni?….. Nu……. trebuia sa iti dau 50 mil? iti dau doar 30 si te sterg de pe lista celor care mai pot participa la licitatii. Sanatate!
    cam asa trebuie pusa problema.
    Nu dai banii inainte fara sa ai habar ce servicii vei primi.

    răspunde-i
  • Cornel
    • 09.04.2016

    Soluţie simplă : Pentru toate sticlele din plastic să se plătească o garanţie ce va fi returnată atunci când duci sticlele înapoi. În ţările civilizate funcţionează. Ex: În Germania plăteşti 0,25 € pentru fiecare sticlă. La patru sticle 1€ ,parcă nu prea îţi mai vine să le arunci.

    răspunde-i
  • Beb
    • 09.04.2016

    Domnule Cabral, totul pornește de la educație și civilizație. Din cate știu, mai avem cel puțin 2 generații pana sa ne facem nemți. Dacă ar fi după mine, as interzice orice fel de ambalaj dublu: de ce îmi trebuie la o ciocolata staniol și cutie de carton? Asta ca o primă măsură. Dar mai importantă este amenda pentru aruncarea deșeurilor în câmp și ca autoritățile sa nu ierte pe nimeni: te-a prins, te-a ars.

    răspunde-i
  • magda
    • 08.04.2016

    Idei am multe, dar nu sunt prea decente. Felicitări omule că te implici sufleteşte atât de mult.

    răspunde-i
  • Madalina
    • 08.04.2016

    Se pare ca funcționează aplicația Let’s do it Romania! “Zonele raportate de voi prin intermediul aplicației Let’s Do It, Romania! sunt curățate constant! Mai jos, o zonă cu deșeuri curățată în Frumusica, județul Botosani, la 13 zile de la primirea sesizării. S-au strâns in total 400 kg de deșeuri. Descarcă gratuit aplicația pentru Android:https://goo.gl/o00Fco sau pentru iPhone! https://goo.gl/w6Fe7E și raportează zonele cu deșeuri!”
    Am vrut sa pun și link-ul de pe Facebook dar nu știu de ce nu merge.. Astăzi cred ca sunt blonda! :)))

    răspunde-i
  • Marcel Eremia
    • 08.04.2016

    Cred că va mai trece multă vreme până când unii nu vor mai fi cercopiteci sau imbecili sau până când o primărie nu va avea o adresă de e-mail cu gmail.com în coadă ci cu un domeniu care impune seriozitate și responsabilitate. Nu că schimbarea domeniului înseamnă automat că toate sunt în regulă sau că este primul aspect ce trebuie schimbat în mentalitatea celor din primărie însă mi se pare tare ciudat ca o instituție de stat să aibă o astfel de adresă. Spune multe despre ea.

    răspunde-i
  • Loading...