Încă una cu ambulanțe: dacă vrei să trăiești scrie mare adresa la intrarea în bloc

Nu că m-am pornit și-acum nu mă mai opresc, dar vă mai spun una cu ambulanțele…

Știți de ce sunt cazuri multicele în care ambulanțele nu ajung foarte repede la caz?

Pentru că ne e lene să punem mare, pe fațada blocului, adresa.

Adresa completă, cu nume de stradă, număr de casă / bloc și scară.

Pentru că ne așteptăm ca cei de la Ambulanță / Smurd să aibă o aplicație de navigație care să le spună totul, incusiv care e scara blocului.

Cu toate că și noi știm că atunci când căutăm o adresă – mai ales la bloc – ne învârtim în jurul cozii minute bune până când găsim, ne așteptăm ca ei să se descurce așa… că e treaba lor.

Știu, e un amănunt pe care-l consideri minor… dar chiar și treaba asta contează.

Când am început – acum ceva ani – voluntariatul la S.A.B.IF (Serviciu de Ambulanță București-Ilfov) vorbeam cu un om care știe foarte bine ce înseamnă problemele salvatorilor, Cristian Grasu.

Omul îmi spunea că sunt câteva mici amănunte care i-ar ajuta foarte mult și pe ei, și pe noi.

Adresa scrisă mare la intrare era unul dintre amănuntele astea.

Dacă nu e rezolvată chestia asta vorbește cu administratorul tău și roagă-l s-o facă.

Dacă stai la casă… e la fel de important (aici și eu sunt în culpă, trebuie să mă ocup și de treaba asta).

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • tudor bogdan
    • 06.12.2017

    Taximetristul nu trb sa nimereasca ..El asteapra afara chiar daca este la cealalta scara..In plus nu lucreaza sub presiunea timpului , ..El stie ca “pacientu”l fie el si in coma va veni la el si nu invers…

    răspunde-i
  • Piticu21
    • 19.11.2017

    aceeasi problema o am si eu cu taxiul.

    pe GPS numarul 33 e pus la capatul strazii si eu trebuie sa ies cu lumina de la lanterna sa fac semne taximetristului sa vina la mine 🙂

    deci da

    răspunde-i
  • Mihai
    • 17.11.2017

    Pe taximetrist îl aștepți in fața blocului, ambulanța o aștepți În pat!

    răspunde-i
  • Ciprian
    • 17.11.2017

    Pentru cultura dumneavoastra doar vreo 20% din masinile pompierii/SUMRD au GPS sau mai merg. In niciun caz nu are pe masinile alea de 30 de ani ca nu sunt toate noi cum vedeti voi la TV. Si daca are Gps il duce pe strada si la numarul respectiv dar ce sa vezi, blocul de la nr respectiv are 4-5 scarii si are intrarile prin spate adica trebuie sa mai dai roata la cateva blocurii sa ajungi acolo iari Gps-ul saracu nu stie toate astea.

    răspunde-i
  • Trita4u
    • 17.11.2017

    Nu au GPS-uri pe mașini, iar de ținut minte toate adresele din zona arondată

    răspunde-i
  • Malin
    • 18.11.2016

    Pe la noi toate masinile de interventie (de orice fel) sunt dotate cu GPS-uri care indica locatia exacta. Sunt cazuri in care ajung cu intarziere la accidentele de pe sosele si acolo nu mai au scuza asta cu adresele. Dincolo de asta se presupune ca soferii ar trebui sa cunoasca strazile de pe zona arondata. Cum pot taximetristii sa stie totul pot si soferii de pe salvari, dar trebuie sa mai si vrea.

    • Ciprian
      • 19.11.2017

      Să pofteşti PE LA NOI pe la serviciu (de ambulanță) stimate Diasporean, să vezi cum se desfăşoară o tură de 12 ore … să vedem ce mai spui după aceea.

    • Andrei
      • 18.11.2017

      Salut șoferii de Ambulanță nu au zona lor fiecare merge unde este trimis de la un capat până la celălat al județului il mai trimite si la satele de prin zona este om nu poate fi o aplicatie care sa stie toate numerele si străzile! Gânditiva ca in alta tara ca si Anglia ambulanța vine si in 2 sau 3 ore de la momentul solicitari la noi in Romania dacă vine in maxim 30 de min ooooo ca nu mai vine o data ….sint multe de spus asa ca fiecare sa isi puna număr la casa bloc si sa solicite primăriile pentru tăblițe cu numele străzii!

    • Mihai
      • 18.11.2017

      Dvs credeti ca o ambulanta este arondata unei anumite zone? Va inselati … de ce credeti ca se numeste Bucuresti-Ilfov… sa va mai ganditi putin. Daca nu cunoasteti, nu mai comentati macar 🙂

    • Nu conteaza
      • 17.11.2017

      Ar trebui să te gândești că ambulantele nu sunt arondate doar unui cartier sau pentru două sau trei cartiere, ele merg in tot orașul si prin periferiile orașelor, asa ca nu este posibil ca un om sa cu pasta toate străzile si toate blocurile asa cum spui tu, si culme pentru surprinderea ta si gps-ul da greș, asa ca….., si la accidente, ar trebui să te gândești că sunt oameni care cheamă ambulanta pentru o simplă durere de cap de 2….3 zile sau ca il doare stomacul de o zi sau doua si culmea nu au luat nimic, au zis ei asa ca le trece, si ambulanta nu sta dupa colt stiind ca acolo va avea loc un accident, ar trebui să iei în calcul și traficul, care să fim serios, la noi cam pe majoritatea în doar undeva de ambulanta, pompieri… , si pana se eliberează de la cazul care il durea capul de 3…4 zile, până ajung la accident durează, sunt o grămadă de factori care influențează… , si da, pentru cei de la fața locului al accidentului intr-adevar minutele par ore… , sunt constient de lucrul asta! Asa ca data viitoare cand mai spui ca ambulanta sta pe nu stiu unde si ajunge greu, mai ia în calcul și vechimea ambulantelor…., si salvatori au temerile lor în trafic, ca din salvatori pot deveni ei însuși victime….., multumesc, si spre sa fii inteles ceva……

    răspunde-i
  • Swiby
    • 18.11.2016

    Adresele la blocuri / placute numerele la case ar trebui sa fie obligatorii prin lege pentru asociatii / proprietari, + placute cu numele strazilor obligatorii pentru primarii / administratorii strazilor. Si evident sa se aplice contraventii constant pana se aplica. Altfel, avem suficiente legi – ce bine ca le avem, dar nu se aplica. Asta ma duce cu gandul la discutia avuta acum exact 21 de ani cu un neamt care, la noi in tara fiind, se comporta ca un român neaos, iar la intrebarea mea “de ce ?” a raspuns simplu, “asemanarea intre romania si germania este ca sunt legi si la noi si la ei, dar diferenta este ca la ei se si aplica”.

    răspunde-i
  • Ileana
    • 16.11.2016

    Acum vreo doi, trei anisori, vara, cald, suna interfonul… Sa fie vreo 2 sau 3, noaptea. Eu cu ochii carpiti, chioara de somn, raspund la interfon.
    Era salvarea.
    Le deschid.
    Ma pomenesc cu doctorita la mine la usa. Trezita eu din somn, cu tahicardie ( de la sperietura) , dar totusi am fost destul de convingatoare si i-am sugerat sa verifice, la ce adresa trebuie sa ajunga. Drept dovada ca a ajuns la blocul gresit, i-am prezentat cartea de identitate.
    Trebuia sa ajunga la blocul 9, nu la 8 ( adica la mine). Cazul nu a fost singular. Mi-au mai facut inca doua vizite. ( tot la ore mici)
    M-am dus din proprie initiativa la blocul 9, la acelasi numar de apartament ca al meu , si le-am povestit intamplarea. Ca sa previna intarzierea ambulantei datile viitoare.
    Eu una m-am gandit si la biata bolnava ( cardiaca ) care probabil ca astepta ambulanta, si a carei viata depindea de timpul in care ambulanta ajunge.
    Eu una cand am chemat ambulanta pentru biata mama, am organizat o adevarata primire : o persoana care sa stea in fata portii si sa faca cu mana la ambulanta, ca sa se stie ca a ajuns unde trebuie.

    răspunde-i
  • Loading...