Găini fără cap

Am amici, prieteni sau cunoștințe prin tot orașul. Și sunt genul de individ căruia-i place în vizită, dacă pui de-un grătar și aflu de treaba asta… iau două sticle de vin și te trezești cu mine la poartă.

Ei bine, așa am ajuns să știu mare parte din cartierele orașului.

Și așa am ajuns de multe ori să mă ciondănesc cu prietenii mei.

De ce?

Pentru că-s sinucigași.

Fodorică și-a luat anul trecut o casă drăguță, tot în Berceni. Pe o stradă pe care, dacă trebuie să intre pompierii, o pot face doar cu elicopterul.

Îngustă ca naiba și cu mașini parcate pe amândouă părțile, intercalat.

Hidranți? Ciuciu! Dar măcar acolo nu-s casele înghesuite unele într-altele.

Am alt prieten care stă în Pipera. Casa lui este sub casa vecinului din stânga și deasupra casei vecinului din dreapta. Literalmente. Iar vecinul din spate are casa lipită de spatele casei lui. Pe o stradă pe care le e greu să intre cu Smart-uri, d-apăi cu autospeciale.

Numele străzii nu-l găsești scris decât în buletin, iar numărul de la casă nu-l dibuiești decât dacă fiecare vecin stă la poartă și face prezența, ca la școală. Dar ei se așteaptă ca Salvarea să vină la fix, și nu cumva să facă mai mult de 30 de secunde până la ei.

Nu mai vorbesc despre cât de bine sunt respectate planurile de construcție, și asta mai ales la proiectele imobiliare făcute repede și pentru bani rapizi, că atunci chiar ne ia stomacul.

Foc? Cutremur? Urgență medicală? P-astea nu le ia nimeni în calcul.

Fie ce-o fi, ne mutăm, și în caz de ceva… sigur avem noroc. Că nu ne-a trecut pisica neagră calea.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Bogdan
    • 27.02.2017

    Ghetouri de lux. Aveam un amic care stătea prin cartierul ăla din Șoseaua Nordului. Vile înghesuite de dădeai mîna pe geam cu vecinul de vizavi. Și niște curticele betonate în care de-abia îți parcai bicicleta și dacă făcea cîinele pipi de două ori se producea inundație. Iar chestiile alea porneau de la 100.000 de euroi.

    răspunde-i
  • Robert
    • 25.01.2017

    Ca tot veni vorba de zapada, inca o dovada ca romanii sunt complet idioti. Cu vreo 2000 lei se poate achizitiona o mini freza de zapada, cu motor pe benzina in 2 timpi. Orice asociatie de locatari si-ar permite-o si e extrem de simplu de folosit. Deasemenea locatarii unei mici stradute si-ar permite-o, la comun pt ca n-are rost sa cumpere fiecare familie una. Si totusi nimeni nu cumpara.
    Am pomenit la mine-n bloc de asa ceva, parca le-as fi spus sa cumparam o bomba atomica.
    Idioti…
    Salutari, Cabral. 🙂

    • Cabral Ibacka
      • 25.01.2017

      Aș fi vrut să le văd perplexitatea proletară când au auzit așa inepție progresistă… 🙂

    răspunde-i
  • Irina Iordache
    • 24.01.2017

    Noi am ales o casa mai veche, intr-un sat de langa Bucuresti. Am mai bagat in renovare, e drept. Exista si zone cu vile noi la marginea datului, dar la ei nu sunt strazi largi si asfaltate ca la noi. Iar de zapada nu mai zic, a fost mai curat la mine in sat decat in sectorul 1 unde mergeam la munca. Avantaje si dezavantaje….

    răspunde-i
  • Oarecare
    • 24.01.2017

    Vorbesc din propria experiență conducător auto speciale . Sunt cartiere întregi , (carierele dormitor) ale București-ului unde nu pot intra nici ambulantele SMURD (Mercedes sprinter ) sa nu mai vorbim de Autospecialele mari APCA ,MAN sau Iveco ….nici gând autoscară.
    Si totul din cauza șoferilor inconștienți cară lasă mașinile pe unde apuca în special pe colturile străzilor,sau pe lângă mormanele de zăpadă (e greu de dat la lopată )
    De nenumărate ori echipajele au rămas blocate din cauza lor la câteva sute metri de locul intervenției fiind nevoiți sa facă dispozitive improvizate pentru a stinge un incendiu.
    Dacă le ceri sa mute mașinile încep sa devină recalcitranți și argumentează ca nu au locuri de parcare .
    Nu cred ca ar fi în stare măcar sa și imagineze cum ar fi sa le ardă casa și sa vadă ca mașinile de pompieri nu ajung la ei din cauza comodității pe care a avut-o și a lăsat masina pe unde a apucat.

    răspunde-i
  • Andreea
    • 24.01.2017

    Dar ce zici de „strazile private”? Ai tu una pe langa tine, cu bariera. Destul de lunga. Nu cred ca incape masina de pompieri acolo sau poate n-am apreciat-o eu corect (sa speram).

    • Cabral Ibacka
      • 24.01.2017

      Nu-i a mea, e o stradă de servitute a vecinilor. Dar intră mașina de gunoi pe ea, deci ar trebui să intre și pompierii.
      Mă rog, dacă-s și mașini parcate… mai greu.

    răspunde-i
  • Tatomir
    • 24.01.2017

    Te asteptam in Noul Popesti la un gratar, ce crezi ? Nici aici nu suntem inghesuiti, noroc ca unii dintre noi mai lucreaza pe la pompieri.

    răspunde-i
  • Valentina
    • 24.01.2017

    Locuiesc in sectorul 3, intr-un bloc proaspat reabilitat si am fost placut impresionata cand am vazut ca la intrarea in bloc au fost lipite cu litere mari numele strazii, blocul si apartamentele. Asta s-a intamplat chiar dupa celalalt articol al tau care facea referire la ambulanta si pompieri. Ar trebui sa avem toti grija, sa ne asiguram ca putem primi ajutor. Majoritatea gandesc: mie nu mi se poate intampla. Din pacare orice este posibil

    răspunde-i
  • tudoran
    • 24.01.2017

    În Jolie Ville, odată, a luat foc un garaj. L-au stins BGS-ul că mașina de pompieri n-a putut trece mai mult de barieră. Cum zicea un prieten, aceste cartiere de fițe sunt un bloc-lamă din Drumul Taberei, dar culcat.

    răspunde-i
  • Loading...