Feminismul, cea mai mare teapa trasa femeilor de catre barbati!

Era o vreme cand oamenii stateau in pesteri. Nu, nu prea aveau conditii dar se descurcau cumva.

E, in acele timpuri, pentru ca pe-afara se plimbau slobozi fel de fel de dinozauri, crocozauri si brontozauri, femeile au realizat ca pe-afara-i foarte periculos. Si i-au convins pe barbati ca ele sunt firave, delicate si sensibile. Si ca ar fi mai bine sa stea ele in pesteri in timp ce ei ies sa vaneze (vorba-vine, ei erau aia alergati, dar cateodata se mai impiedica cate un T-Rex si astia-i dadeau cu silexu’-n cap).

SCOR: FEMEI 1 – BARBATI 0

Si secolele au trecut, si oamenii n-au mai stat in pesteri… dar scorul a ramas la fel. Femeile sorbeau ceaiuri si concasau prajituri, trebaluiau prin case si cresteau plozi… in timp ce barbatii isi rupeau carcile (o carca, doua carci) pe ogoare, in mine sau prin paduri.

Si barbatii au muncit. Si au muncit. Si-au mai muncit putin. Si-apoi s-au oprit si s-au gandit: Tiiii, ne-au rupt astea cocoasele! Trebuie sa facem ceva caci in ritmul asta avem speranta de viata cu minus in fata!

– Ce sa facem, nu vezi ca nu le urnesti din jurul casei?! Ia sa-i spun io nevestei mele „Iubita, du-te tu in mina azi, stau io cu copilu’!. E gata, sunt mort de la primul cuvant!

– Nuuu, nu asa! Nu trebuie sa vina de la noi! Trebuie sa vina de la ele!

Si stand ei de vorba in noaptea, in hambar, departe de urechile femeilor, au facut un plan:

Etapa 1-femeile sunt prea slabe ca sa poata trai fara barbati! (ne bazam pe orgoliul lor nemasurat).

Etapa 2-femeile pot face orice! (ne bazam pe parerea proasta pe care o au despre barbati)

Etapa 3-marguerita! (ne bazam pe sezlonguri si pe fundurile noastre, ca muncesc muierile!).

Si barbatii s-au pus pe treaba… in prima faza au ales cativa barbati extrem de guralivi care le sustineau pe femei. Nu, pe bune, femeile sunt firave. Serios, femeile sunt niste icoane. Da-claar, femeile nu pot face mai mult decat plozi si curatenie.

Si pentru ca femeile erau la fel ca si acum (greu de multumit, usor de iritat)… s-au iritat! Si s-au trezit cateva mai infipte:

– Cum, adica, noi suntem prea firave?! Adica barbatii sunt mai buni decat noi?! Adica noi nu putem?!

Si-asa a inceput miscarea feminista… care a luat amploare. Care le-a conferit femeilor dreptul la vot. Si dreptul de a merge la munca, la razboi, in mine… peste tot! Acum suntem in plina etapa 2.

Si, avand in vedere ca avem cancelari de sex feminin, vice-presedinti de natiuni puternice, ministrii ai dezvoltarii sau ai internelor, avem militari, politisti, astronauti si buldozeristi… femei, deja imi pregatesc marguerita! (si sa vedeti voi, fetelor, daca se va supara vreun barbat atunci cand se va spune Barbatii nu sunt buni de nimic, inafara de marguerita, bere si sex!).

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Andrada
    • 08.09.2010

    Drepturile implica si obligatii.Aspectul pozitiv al societatii actuale-post feminism este ca femeia are posibilitatea de a alege,lucru ce cred ca tine strict de natura omului.Sunt convinsa ca si pe vremuri existau femei complet multumite de statutul lor de casnice,nu din ignoranta ci pentru ca la asta isi raportau existenta,la fel cum existau si unele care simteau ca s-au nascut pentru altceva,ca vor alta eticheta in viata,decat aceea de sotie si mama.Asta ca o opinie personala la cele postate aici despre feminism,fara legatura cu postul lui cabral care este unul tare haios.Oamenii identifica subiectul unei propozitii/fraze/articol si se refera la el,inlaturand complet sensul.Asa ca titlul acestui articol trebuia sa fie Viata unui chiuaua,cabral trebuia sa vorbeasca despre feminism (cautand sa evite acest cuvant),iar eu m-as fi putut da rotunda cu,cunostintele mele pre-cautate pe wikipedia,umilindu-l chiar pe bietul cabral care habar n-are ce scrie aici.Astfel de „interpretari” fac o persoana de varsta mea sa aiba dubii cu privire la o viitoare cariera in jurnalism.Caci dupa modelul „capra cu trei iezi” daca in poveste nu exista o capra si trei iezi,80%(?) tot la asta se vor referi.Probabil nimeni nu citea fabule in copilarie sau orice care sa contina o urma de alegorie.

    răspunde-i
  • Alexandra
    • 31.07.2010

    Pentru ca actiunea sa se desfasoare conform „planului in 3 etape”, barbatii care au elaborat metoda erau absolut geniali.

    Stie cineva unde si cand s-au pierdut genele respective, care ii confereau masculului speciei Homo Sapiens doza necesara de „feminitate” (spontaneitate, umor, creativitate, imaginatie – la superlativ – si ceva siretenie, desigur)?

    Barbatii de la acea data (neprecizata de autor, dar anterioara aparitiei „feminismului”) se comportau in viziunea d-lui Ibacka, cu iscusinta, folosind forta inteligentei in loc de cea bruta – adica exact cum procedeaza orice femeie normala, zi de zi.

    Iar femeile de la acea data erau extrem de ingaduitoare: ii lasau pe barbati noaptea in … HAMBAR!
    Si picau, bietele musculite, in plasa de minciuni tesuta de barbati!

    E ceva anapoda in toata povestea asta.

    Noroc ca e doar o poveste, ce ne-am face, fetelor, daca ar fi adevarat?

    răspunde-i
  • george
    • 31.07.2010

    Ha,ha! Zuuuuuuuuuuuuper!

    răspunde-i
  • Radu
    • 29.07.2010

    E atotstiut faptul ca miscarea feminista a inceput atunci cand SUA a dorit sa dubleze numarul platitorilor de taxe…deci va dam dreptul la munca, libertate, etc. dar pt asta platiti taxe si impozite…de ce oare nu prea vedem inca femei in posturile de varf? Probabil pt ca barbatii si-au luat destule masuri atunci cand au inventat miscarea feminista…:)

    • stefan
      • 30.07.2010

      atat de true radu :)))) bravo!

    răspunde-i
  • Medusa
    • 29.07.2010

    Bună, Cabral
    Mă tem că eşti într-o eroare şi că, la fel ca majoritatea concetăţenilor mioritici, nu ai nicio idee ce e cu feminismul şi ce a făcut el. Nu-i de mirare, trăim încă într-o lume dominată de bărbaţi, iar realizările istorice ale femeilor sunt frumuşel ascunse.

    Să-ţi spun pe scurt cum trăiau femeile din România înainte de mişcarea feministă de la începutul secolului al XX-lea. Adică pe vremea lui Eminescu aşa, e bine? Pe atunci femeile erau, conform legii, asimilate cu minorii şi debilii mintali. Nu aveau drept să facă nimic fără aprobarea soţului sau a tatălui (dacă erau necăsătorite). Nu puteau vinde bunuri, încheia contracte, nimic. Nici măcar nu puteau călători în străinătate fără aprobare de la soţ/tată (nici măcar nu aveau paşaport propriu – poţi să vezi la Muzeul Naţional de Istorie un astfel paşaport de familie).
    Cel mai grav era că nu aveau drept la educaţie în aceeaşi măsură cu bărbaţii. Existau nişte şcoli de fete, unde se alfabetizau cele din familiile burgheze, dar nu cine ştie ce. În schimb bărbaţii mergeau la studii la Paris, Viena, deh, la universităţi de prestigiu unii dintre ei, apoi se întorceau p-aci şi scriau că femeia are „minte scurtă, poale lungi” (Eminescu) sau că femeile sunt „nişte nulităţi simpatice” (Cioran).
    Câteva femeie deştepte şi bărbaţi curajoşi au militat pentru egalitatea în drepturi între femei şi bărbaţi. Ăştia sunt numiţi feminişti/feministe. Mişcarea a pornit iniţial în ţările anglo-saxone apoi s-a propagat în toată lumea civilizată, ajungând şi la noi. Pe la începutul secolului al XX-lea, femeile au obţinut prin revendicări dreptul de a fi admise în facultăţi, deşi nu şi dreptul de a profesa. De pildă feminista Ella Negruzzi n-a putut profesa ca avocată deşi terminase Dreptul întrucât legea cerea avoacţilor să aibă drept de vot, iar femeile n-au avut acest drept până în 1938.
    Era bine pe vremea când femeile erau lipsite de drepturi? Eu cred că nu. Ne putem uita la ce se întâmplă cu femeile din Arabia Saudită în zilele noastre, unde femeile n-au drept la educaţie superioară, nu pot munci, nu pot lua decizii pentru ele, nu pot nici măcar conduce maşini. La fel ca româncele odinioară, arăboaicele nu pot călători în străinătate fără aprobarea soţului. Acolo feminismul mai are mult de muncă.

    Cred şi sper că ai înţeles un pic care a fost rolul mişcării feministe. Nu poţi spune simplist că a fost „inventat” de bărbaţi pentru a le pune la muncă pe femei. Gândeşte-te, e muncă grea şi cea din propria casă, la creşterea copiilor, îngrijirea părinţilor în vărstă, a rudelor bolnave, muncă pe care o prestează şi în prezent româncele fără prea mult ajutor de la partea masculină.
    Feminismul a militat pentru egalitatea între femei şi bărbaţi, la început pentru egalitatea în drepturi, în zilele noastre pentru egalitatea de şanse, dar asta e altă poveste, poate cu altă ocazie o să-ţi explic şi ce mai facem noi azi.
    Cele bune,
    Medusa

    • Sorin
      • 29.07.2010

      Dna. Madusa, sunteti cu siguranta informata, si judecand dupa blog-ul pe care il tineti, poate chiar bine de tot, pana la nivel de activista.

      Pentru asta respectul meu, dar as avea o rugaminte. Viata mai trebuie sa fie si distractiva si un articol trebuie inteles asa cum e menit sa fie, de a distra. Atat.

      Dar cum sustin de cand ma stiu, femeile sunt mai mult sentimentale decat rationale, pe cand la barbati raportul este invers. D-aia intelegem diferit acest articol. Dumneavostra incercati sa ii gasiti un inteles logic folosind ratiunea inimii, poate fara sa constientizati, sau poate fara sa puteti cumva controla la maximul acest lucru, el fiind scrijelit in adn-ul nostru. Si rezultatul vadit va fi diferit.

    • micromitzi
      • 29.07.2010

      Draga Medusa,

      Ca sa castigi, nu este nevoie decat sa inveti regulile jocului, nu sa le schimbi! Prinsa fiind in furia de a schimba tu regulile o sa pierzi frumusetea de a-ti arata maiestria! Ai toate atuurile: esti femeie!

    • Cabral Ibacka
      • 29.07.2010

      Medusa, draga, n-ai inteles nimic.
      Te-ai pornit in gol, noi faceam misto pe-aci… dar asta dovedeste, inca o data, ca va luati viata prea in serios.
      Cele bune,
      C.

    răspunde-i
  • Michelle
    • 28.07.2010

    Feminism? ” Barbatism?” Offff…
    Oare cand terminam lupta si cand incepem sa ne bucuram unii de altii (barbat – femeie)? Inca nu am inteles ca lupta asta nu aduce nimic din ceea ce am dori? Nitica intelegere mai profunda, se poate? Dar neste apreciere (si unii si altii) se poate? Respect? Ma obraznicesc deja,nu? Sorry, dar mi-ar place tare de tot!
    Pupici!

    • LoLy
      • 30.07.2010

      voi chiar nu v-ati prins k e o legenda…o poveste ,o gluma buna???? uffff cata dezbatere..si dureri de cap:))

    • Cabral Ibacka
      • 29.07.2010

      Daca ti-ar placea… sa fie, atunci!
      Cat despre meciul etern… noi pe-aci glumeam, dar multe dintre fete au luat-o in serios.

    răspunde-i
  • algocalmin67
    • 28.07.2010

    e prima oara cand rad tinandu-ma cu mainile de burta!!!
    si rad si citesc iar si rad iar :))))
    cabral sau cine esti dumneata, meriti trambitat pe tot netul!!! imi vine sa te pup. am ochii in lacrimi :)))
    imi aduce aminte de un „zis”. cica cea mai mare realizare a diavolului pe pamant este ca a convins oamenii ca nu exista. :)))

    răspunde-i
  • corina
    • 28.07.2010

    Exceptional post.Mi-a placut.
    Dar,altceva am sa-ti spun:frate,m-ai facut praf aseara la Povestiri. Nici acum nu mi-am revenit. Tu esti constient de cum te uitai aseara la Andreea?! Am innebunit. N-am vazut asa ceva nici in filme. Nu stiu ce sa zic,cuvintele sint sarace….
    M-am culcat cu gindul la voi,recunosc putin verde de invidie.
    Ce sa mai zic?!Va doresc multa fericire,intelegere…..si in fiecare zi sa o privesti …asa ca aseara.Cel putin.
    Te pup si ne mai „vedem” pe aici.

    daca am fost incoerenta…scuze….nu prea sint in apele mele. de obicei ma exprim foarte bine romaneste.

    răspunde-i
  • fata
    • 28.07.2010

    Stii ceva?!Eu,ca FATA m-am simtit foarte aiurea citind textul.
    Nu sunt cine stie ce critica a rubricilor de pe bloguri…
    Inceputul mi-a placut…dar sa stii:”In spatele unui barbt puternic…se ascunde o femeie si mai puternica!”

    • Cabral Ibacka
      • 29.07.2010

      In spatele unui barbat puternic se ascunde wc-ul!
      Va tot repetati fel-de-fel de prostii din astea si apoi aveti pretentia ca sunteti stapanele adevarului.
      Si daca te-ai simtit aiurea imi pare rau… ca nu apreciezi ironiile si ceva glume, caci asta este postul de mai sus.

    răspunde-i
  • m z
    • 28.07.2010

    Din pacate femeile din ziua de azi sunt mai de graba feministe decat feminine. Din fericire sunt si exceptii. Ce credeti ca prefera un barbat?

    • micromitzi
      • 29.07.2010

      Sunt de acord cu tine !!

      Suntem egali in DREPTURI, dar suntem foarte DIFERITI. Simtim si ne exprimam diferit si asta este liantul dintre noi! Cand o sa fim cu totii la fel o sa devenim HERMAFRODITI !

    răspunde-i
  • Loading...