Ecoul Malinului – free ride!

Degeaba te dai schior, dacă primăvara nu mergi la Ecoul Mălinului? Unde se intămplă asta? La Buşteni, dar pănă să vezi valea pe care se ţine competiţia ai de trecut prin multe.

Ca să ajungi pe Platoul Bucegi este obligatoriu să urci cu telecabina pănă la Babele. O diferenţă de nivel de 1.400 de metri, care este străbătută in numai căteva minute. Dar nu e cazul să te bucuri prea tare. De sus te aşteaptă aventura.

E soare, nu bate văntul, dar cănd vezi căt mai ai de mers iţi dai o palmă peste frunte, important este să ajungi căt mai repede la releul Coştila, lăngă care se află Valea Mălinului.

Treci de Babele şi cabanele din zonă fără să le bagi in seamă şi te duci inainte, drumul este un urcuş continuu. După două ore ajungi la releul Coştila. In stănga lui e Valea Mălinului.

In jos e o prăpastie atăt de adăncă incăt ţi-e frică să te duci pe buza ei şi să priveşti. Cănd afli că pe acolo se ţine concursul Ecoul Mălinului te cruceşti cu două măini.

De sus, vezi Masivul Postăvaru ca şi cum ar fi balconul vecinului de peste drum, iar Azuga şi Predeal iţi apar intinse ca intr-o farfurie.

Ca să vă imaginaţi despre ce e vorba, găndiţi-vă că părtia Carp de la Sinaia, sperietoare pentru mulţi schiori, este uşoară in comparaţie cu Valea Mălinului.

Startul nu are un punct fix. Fiecare pleacă de unde vrea, iar ceea ce contează mai mult şi mai mult este impresia artistică. Cum faci virajele, căte sărituri faci peste stănci…

Deci, bagam o coborare?

(articolul complet aici)

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • anca pussy
    • 10.05.2008

    Ar fi misto dar chair nu exista timp din pacate,pt ca am destule de facut.

    răspunde-i
  • cabral
    • 10.05.2008

    Pai daca pe placa n-o duce capul… ala de-a facut autostrada pe doua sensuri nu cred ca doarme nelinistit ca e facuta cu dublu-sens. Daca ala de s-a suit la volan nu intelege semnul rotund si rosu cu dunga alba orizontala pe mijloc… bafta lui.

    Si revenind la placa… prima mea coborare cu placa a fost pe Carp. Si m-am dus si pe coate si pe dinti dar a fost alegerea mea. Ca dup-aia m-am dus la „Felia Prostului” la Predeal si am ajuns dupa cativa ani sa am drept partie preferata „Canalul” de la Straja… e altceva.

    Dar fiecare cu alegerile lui.

    Si acum pe bune, stim amandoi ca nu se apuca gugustiucul de lasa pene sa se duca pe Malin dupa ce a citit pe cabral.ro… Se mai intereseaza si el la profi… este?

    răspunde-i
  • Frobenius
    • 09.05.2008

    Zic cum ca daca bati saua nu e obligatoriu sa priceapa si… placa.
    Treaba cu telecabina este adevarata? 🙂
    Pe de alta parte gugustiucul urban este oarecum obisnuit cu pericolele urbane. Vaile de abrupt din Bucegi sunt pline de… fulgi.

    răspunde-i
  • cabral
    • 09.05.2008

    Hehe
    sa inteleg ca daca postez acum ceva despre cat de misto e senzatia traita cu un CL 65 AMG si un incepator care-si permite spune ca si-o ia maine ar trebui sa ma consider responsabil de infasurarea stimabilului pe primul stalp?
    Caci, din cate mi se pare, este destul de relevanta atentionarea din articolul asta si mai mult, din articolul original… si ma refer la asta:

    „Ca să vă imaginaţi despre ce e vorba, găndiţi-vă că părtia Carp de la Sinaia, sperietoare pentru mulţi schiori, este uşoară in comparaţie cu Valea Mălinului.”

    Ce zici?

    răspunde-i
  • Frobenius
    • 09.05.2008

    „Ca să ajungi pe Platoul Bucegi este obligatoriu să urci cu telecabina pănă la Babele.”

    Am si eu o intrebare, legata de citatul de mai sus.

    Daca mâine vreun gugustiuc isi rupe noada (sau… nasul) pe Valea Malinului dai si tu o mâna de ajutor la scoaterea resturilor din vale? Sau… ai treaba cu blogul?

    răspunde-i
  • Nermal
    • 09.05.2008

    Primul as fi care ar cobori partia. Dar am impresia ca trebuie sa mai invat si parca am o mica retinere. Probabil, ca de abia anul asta, in ianuarie a fost prima data cand am pus placa in picioare si primul traseu parcurs, a fost cel de la 2000 la 1400 din Sinaia, unde am coborat mai mult cu fundul, dar am reusit! 🙂

    răspunde-i
  • Andrei
    • 09.05.2008

    Genial…e tentant…dar nu e timp.. :((

    răspunde-i
  • Loading...