Am invatat ca pe blog trebuie adusa discutia tot timpul la nivelul experientei personale. A experientei personale proprii – atunci cand scriu – la nivelul experientei celor care intra pe-aici si citesc sau comenteaza, la nivelul experientei personale a tuturor celor care interactioneaza cu blogul. Altfel… e degeaba.
Asa ca atunci cand deschid o discutie pe blog o fac intotdeauna aducand totul la persoana I, lansand dezbateri care sa implice parerea fiecaruia dar fara a incerca sa impun ceva.
La fel a fost si cu dezbaterea legata de doggy-bag, intai mi-am spus parerea si am asteptat sa vad daca-s singurul nebun pe care il intereseaza subiectul. A iesit o discutie de peste 120 de comentarii, discutie din care a reiesit clar ca ideea de a-ti lua mancarea acasa nu e privita ca rea deloc, ba chiar dimpotriva. Am argumentat cu totii, am vazut chestiile care ii da in spate pe cei care ar dori sa faca treaba asta (uneori rusinea, alteori ospatarii, lipsa unei obisnuinte, etc.).
Apoi am venit cu cifre, printre altele spuneam ca anual se lasa in farfuriile restaurantelor din intreaga lume 3 milioane de tone de mancare. Mult? Extrem de mult! Au venit multi comentatori, romani care traiesc in Romania sau prin lumea intreaga, si au intarit argumentarea pro-doggy-bag.
Apoi ne-am intalnit… cativa redactori din presa scrisa, cativa bloggeri, oamenii care au pus totul la care din partea sustinatorului campaniei – Unilever Food Solutions – si am vorbit pe tema asta. Eu ma asteptam sa stam o ora sau doua sa vorbim de treaba asta, apoi sa mergem la party-ul after Webstock11. Ei bine… am stat vreo 4 ore si-am vorbit, si-am dezbatut, am intors problema pe toate partile, am ras si-am povestit… ajungand la concluzia ca ideea de a porni aceasta campanie a fost nu buna ci… foarte buna.
De-aici incolo este treaba fiecaruia… ca alege sau nu sa plece de la restaurant cu doggy-bag-ul este vorba de alegerea personala, dar faptul ca am discutat pe tema asta si s-a atras atentia asupra subiectului cred ca a schimbat ceva.
Oricum, ce mi-a adus aminte sa scriu despre treaba asta a fost o faza simpatica intamplata deunazi… dupa ce m-a luat dansatoarea mea de ureche si mi-a zis ca se simte nerasfatata, am luat-o si-am iesit la cina. Dupa masa, cand am cerut nota, ospatarul mi-a zis zambind Stiu, iti pun astea la pachet, am citit pe blog.
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.