Cum promovam ecologia?

Asa?

Credeti ca asa vom reusi sa facem din ecologie ceva palpabil? Ii responsabilizam pe cei care nu au tendinta de a respecta mediul prin spoturi de genul acesta?

Eu tot sper ca vom incepe sa producem spoturi care vorbesc, care invata, care arata lucrurile asa cum sunt, facandu-i pe oameni sa inteleaga de ce trebuie sa facem ceva intru ecologie.

Cei care deja au habar si actioneaza nu mai au nevoie decat de o bataie pe spate si de un Bravos cand si cand. Ceilalti insa, parinti si copii, au nevoie sa inteleaga de ce. Sa inteleaga cum. Sa vada si sa li se explice clar care sunt beneficiile si, daca nu, riscurile.

Reusim prin clipuri de genul asta?

[Ma gandesc la un premiu si poate organizam un concurs pentru scenarii – cel mai bun scenariu pentru un spot care promoveaza ecologia. Poate iese ceva…]

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Iulia
    • 21.01.2011

    Constat din nou ca multi dintre noi folosim pe post de scuza faptul ca “oricum altii fac si dreg, de ce sa ma mai chinui eu?”
    Atata vreme cat ne uitam la nenea din statia de tramvai care arunca pe jos servetelul folosit si de “indignare” facem la nici 5 minute acelasi gest, fiindca “oricum sunt o gramada de nesimtiti care fac asta si am eu oare ceva de castigat ca-mi rup picioarele inca 5 metri pana la cosul de gunoi”, nu vom ajunge nicaieri.
    Ramanem exact in acelasi stadiu de care suntem toti nemultumiti.
    Fiindca inca nu intelegem ca tine de FIECARE in parte sa ne facem o lume mai buna. De mine, de tine, de ala si de ala!!
    In plus, degeaba exista tomberoane pentru o reciclare corecta, cu spatii separate, daca continutul din acestea este aruncat in aceeasi masina de gunoi. Am vazut lucrul asta personal, in statia de autobuz Baba Novac, unde exista un tomberon albastru pentru colectarea plasticului (parca). Continutul din tomberon s-a aruncat in masina de gunoi, laolalta cu gunoiul menajer care era deja acolo.
    Este o munca pe mai multe fronturi:
    – legislatia care sa ii pedepseasca pe cei care arunca gunooaiele nediferentiat;
    – logistica – oameni ai legii care sa dea amenzi pe strada cand observa ca se arunca aiurea, masini echipate astfel incat reciclarea sa poata fi facuta in mod corect, cu spatii diferite pentru fiecare tip de deseu in parte, spatii speciale, din nou, diferentiate, unde sa poata fi duse toate rezidurile;
    – articole pe toate canalele media – televiziune, radio, reviste/ziare, internet, care sa vorbeasca continuu si detaliat despre importanta reciclarii, si diferentierii deseurilor in cele 5 mari categorii: deseuri organice, plastic, hartie, metal si gunoi menajer, despre cum se face si felul in care trebuie orice persoana sa realizeze actul de reciclare.
    – oamenii, care sa inteleaga importanta gestului lor, daca nu din dragoste pentru pamantul pe care traiesc, atunci de frica amenzilor.
    Deci haideti sa nu ne mai suparam atata ca altii nu recicleaza, ca arunca gunoaie pe jos. Fiecare trebuie sa dea exemplu celorlalti, care nu stiu. Schimbarea oricum nu se produce intr-o luna, ci in ani. Dupa ce sunt puse la punct macar minimele aspecte mentionate.

    răspunde-i
  • Gabriela
    • 20.01.2011

    Eu sunt de parere ca nu ai nevoie de spoturi publicitare, pentru a menaja natura, pentru a avea grija de tot ce te inconjoara, pentru a vrea sa traiesti intr-un mediu curat, pt a respira aer curat, ai nevoie de cei 7 ani de acasa. Trebuie sa-ti doresti un viitor bun pentru tine si pentru viitoarele generatii!

    răspunde-i
  • Raluca
    • 18.01.2011

    Ar fi ideal daca cu banii pt acest spot s-ar fi achizitionat si amplasat containere pentru colectarea selectiva a deseurilor. Eu vreau sa fac acest lucru dar nu am cum pentru ca in Bacau nu sunt containere.

    răspunde-i
  • anothervictim
    • 17.01.2011

    e buna la ceva si clipul asta, toti copiii mici pe care ii cunosc, se calmeaza instantaneu si devin hipnotizati parca de coaja de banana care da din solduri :))).
    Revenind la ecologizare, suntem mult prea nesimtiti, si nepasatori…nu suntem in stare sa intoarcem macar capul catre tiganul care ii fura geanta batranicei din metrou, dar visam la civilizatie europeana…WAKE UP!!!

    răspunde-i
  • Si_via
    • 17.01.2011

    NU REUSIM! Reclama este prost facuta.
    Nu mai spun si ca pur si simplu ne mint. Ridica gunoiul din cele trei pubele cu aceeasi masina. Mai clar: ceea ce noi ne chinuim sa sortam, ei amesteca. (Acest lucru nu l-am auzit de la prietenul unui prieten, ci, l-am vazut! Nu odata ci de patru ori, in sectoare diferite.)

    răspunde-i
  • Suzana Has
    • 17.01.2011

    Cam slabut dupa parerea mea – parca-i adresat unui segment de varsta cuprins intre 5-12 ani.

    • wallpaper
      • 17.01.2011

      slabut tare.. si pe deasupra si inutil. suntem intr-o tara in care nimeni nu vrea sa ia atitudine, iar cu spoturi ca acesta, sigur nimic nu se va schimba in urmatorii 10 – 15 ani…

    • gogu
      • 17.01.2011

      e perfect daca acolo reuseste sa schimbe ceva. dar ma indoiesc

    răspunde-i
  • Madalush
    • 17.01.2011

    Da, spotul poate sensibilizeaza si influenteaza o mica parte din cei care il vizioneaza! Dar sincer, am mari indoieli cu privire la succesul oricarui tip de campanie de genul acesta!

    răspunde-i
  • rocsana
    • 17.01.2011

    e dragut clipul dar nu mi se pare potrivit pentru a promova ecologia…
    poate sunt eu carcotasa, dar poate fi interpretat si ca “aruncati gunoaiele in strada, mereu se gaseste cineva care sa le puna la loc”…oricum, un lucru e cert, copii sigur se vor bucura de reclama. o zi buna!

    răspunde-i
  • alex
    • 17.01.2011

    Ideea de ecologism e super buna, problema e ca sunt multi oameni care stiu cu ce sa mananca chestia asta, dar tot arunca prin parcuri, paduri, etc. sticle, borcane, pungi si toate cele. Eu de exemplu am fost anul trecut cu firma la o editie a Let’s do it Romania. Si a fost super bine, chiar mult prea scurt timpul de 3-4 ore. Cum a fost organizata toata treaba asta e o alta poveste, dar ideea a fost si este foarte buna. Ce chestii am gasit prin Baneasa, te crucesti si te scarbesti. Dar consider ca este ceva ce trebuie facut ca sa ne fie mai bine. Pacat ca este atat de greu sa inteleaga si restul lumii asta.

    răspunde-i
  • gogu
    • 17.01.2011

    Discutia este mult prea ampla si mult prea grea pentru a fi dezbatuta in modul acesta. Am observat ca treaba cu “sa respectam natura” devine un cliseu foarte prost in romania. Eu zic sa invatam sa ne repsectam pe noi in primul rand si lucrurile cu care intram in contact direct. Asta este un prim pas daca vrem sa ajungem undeva. La noi (romanii) problema pleaca de la educatia copiilor, de la “aia 7 ani de acasa”. Schimbarea trebuie sa vina la nivelul mentalitatii adultilor care sa impuna idea respectiva copiilor pentru a o perpetua la randul lor. Ca romania sa ajunga sa se compare oarecum cu o tara foarte dezvoltata e nevoie de cel putin 20 de ani, la cum evolueaza lucruile in capul nostru. Asa peste noapte nu se poate face. Cel putin nu in cazul de fata.

    răspunde-i
  • Loading...