Cum poti scapa de taxe si impozite.

Nu m-am omorat cu istoria la scoala pana nu am intalnit un profesor intr-atat de destept si de misto incat sa ne faca sa indragim domeniul asta. In timp am citit mai mult de doua carti de istorie dar la ceva timp dupa Revolutie mi-am dat seama ca tot ce-au incercat sa ne indese astia pe gat in scoala, pana in acel moment, e o tocana de minciuni si deformari propagandistice. Asa ca a trebuit s-o iau de la zero (de fapt eram oricum la zero).

Si tot citind eu mi-am dat seama ca problemele oamenilor si ale omenirii sunt identice, daca stii unde sa cauti vei gasi raspunsuri si solutii in istorie, trebuie doar sa stii sa le descifrezi si sa aduci variantele de rezolvare la nivelul anilor in care traiesti.

Vorbind de taxe si impozite si de cum sa scapi de ele… am gasit o solutie. Una nu mai veche de 300 de ani.

Caci acum 300 de ani, o gasca de oameni care erau totalmente nemultumiti de taxele si impozitele vremii (atunci se numeau biruri) a rezolvat simplu aceasta problema: si-au gasit un runc intre Bucovina si Ardeal si au infiintat un sat undercover. Care cover era infaptuit de insasi geografia locului, o vale atat de bine ascunsa intre codrii nesfarsiti si strasnic inconjurata de munti incat ANAF-ul vremii avea mari probleme de logistica pentru a ajunge acolo.

Si acum va intrebati cum putem translata solutia asta in zilele lui 2010, nu? Caci v-a placut ideea de a nu mai plati taxe si impozite… stiu. E, dragilor, solutia este sa ne gasim si noi un runc, undeva pe campiile insorite ale lui Marte (planeta, zic)… caci altfel n-avem cum scapa de biruri! Lasati combinatiile financiare si dati fuga la Taxe si Impozite intru bunastarea natiunii (unde natiunea este formata din acel 0,3%, stiti foarte bine la cine ma refer).

Dar daca tot am deschis discutia despre satul respectiv, care in timp s-a numit Belbor, Belvor, Belabora… pentru a se numi din 1918 Bilbor, hai sa aprofundam putin, caci asta era scopul postului… de fapt. Bilbor este, din cate se pare, cea mai pura particica de Romanie, din punct de vedere al naturii. Daca in 1850 populatia Bilborului numara 620 de locuitori (575 de romani, 35 de maghiari si 12 rromi), in 2002 comuna avea 2.859 de locuitori (2.843 de romani si 16 secui – si eu ma intreb ce s-a intamplat cu urmasii celor 12 rromi).

In conditiile in care regiunea este totalmente rupta de civilizatie (nu, nu au crang-wi-fi-free), si avand in vedere si numarul mic de suflete ce-si traiesc viata pe-acolo, conform datelor de mediu, si avand la dispozitie si ceea ce spune comunitatea care sustine mentinerea regiunii asa cum este ea acum (http://www.regiuneabilbor.ro), se pare ca regiunea Bilbor este cea mai pura regiune din Romania.

Daca sunteti utilizator FB atunci exista fan-page, va puteti ralia miscarii astfel si sustine si voi puritatea Bilbor.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Cristina
    • 17.05.2010

    Nice picture. Eu am facut-o:) De unde o ai? 😀

    Trebuie sa zic ca m-a surprins negativ toata aceasta campanie. Eu sunt din Bilbor (desi acum nu mai locuiesc acolo, dar ii vizitez des pe parintii mei). Inteleg perfect strategia din spatele acestei campanii dar as fi preferat sa promoveze mai mult produsul si mai putin regiunea. Dar… obiectivele de marketing care trebuiesc indeplinite scuza mijloacele 😀
    Oricum, eu traiesc cu convingerea ca omul sfinteste locul si tocmai de asta Bilborul e diferit – datorita oamenilor de acolo (care sunt guvernati de 3 aspecte: bun simt, frica de Dumnezeu si frica de ce spun vecinii despre tine daca o faci de oaie :D).
    Cu toate astea avem si la Bilbor cocalarii nostri (si cateva pitzi in devenire:D), mergem si noi la gratare unde se asculta manele la maxim. Ce avem diferit? Zero poluare, aer curat, padure si un drum de acces de-ti blestemi zilele si inginerii care au proiectat masini joase.
    Oricum, e locul meu preferat din lumea asta, pentru ca e acasa.

    • Carmen
      • 20.05.2010

      Cristina, am auzit ca or sa asfaleze drumul Toplita-Bilbor, prin urmare o sa ramanem doar cu pitzi, cocalarii bastinasi, cu aerul curat si cu padurea (cat mai ramane din ea) 😀

      Dar vorba ta, tot ‘acasa’ o sa ramana mereu

    răspunde-i
  • Razvan Pascu
    • 13.05.2010

    Asta cu „regiunea pura Bilbor” imi suna ceva gen Jean Valvis si o noua apa minerala…. 🙂

    • Carmen
      • 16.05.2010

      Pai tu de ce crezi ca i se face atata reclama? 😀

    răspunde-i
  • Carmen
    • 04.05.2010

    Noah, deci sa va zic, eu sunt Bilboreanca brasovenizata si bucurestenizata. Intr-adevar, Bilborul este o localitate frumoasa si slava Domnului ca nu se afla pe Valea Prahovei cum zicea cineva mai sus :). Avem semnal, cablu, net, curent electric si apa curenta, deoarece nu mai suntem in epoca de piatra, dar nu asta conteaza. Ne putem mandri insa ca avem aer curat, liniste si parca tot ceea ce ne inconjoara are alt sens, unul care te duce cu gandul la inocenta inceputului, la prospetime. Din pacate, tind sa cred ca in scurt timp Bilborul va deveni un loc ca toate celelalte, fara nimic special, cocalarul cu ghiul, manele in creier si Q7 va lasa gunoaie in urma lui, padurile se vor imputina din cauza „investitorilor” care vor sponsoriza comuna „cumparand” lemn, iar toate locurile care m-au crescut vor ramane doar amintirea a ceea ce a fost odata „pur”. Sper totusi ca nu va fii asa. Am pus si niste poze aici ( http://carmenvilcan.blogspot.com/2010/05/bilbor.html ) si pentru orice alte intrebari va stau la dispozitie 🙂

    răspunde-i
  • Adrian A.
    • 01.05.2010

    Un paradis fiscal ar fi totusi mai eficient decat o regiune virtuala de pe Facebook. 🙂

    răspunde-i
  • Overmind
    • 01.05.2010

    „Si tot citind eu mi-am dat seama ca problemele oamenilor si ale omenirii sunt identice, daca stii unde sa cauti vei gasi raspunsuri si solutii in istorie, trebuie doar sa stii sa le descifrezi si sa aduci variantele de rezolvare la nivelul anilor in care traiesti.”
    Complet adevarat. Daca ai citi mai multa istorie ai ramanea uimit cat de multe lucruri sunt antice la origine.
    Recomand colectia lui Will si Alice Durant
    Civilizatii Istorisite
    Incepe de la „cavemen” si termina prin sec. XIX(cel putin pana acolo am cartile), iar stilul este obiectiv si umanist.

    răspunde-i
  • Freedom Addict
    • 30.04.2010

    Buna, Cabral!
    Poti sa imi recomanzi si mie acele carti de istorie despre care vorbesti? Abordeaza cumva si perioada comunista? Nu de alta, dar momentan lucrez la ceva pe tema asta si mi-ar fi foarte utila o perspectiva mai „realista” decat cele mainstream:p.
    Mersi frumos!

    răspunde-i
  • 40cl
    • 30.04.2010

    o singura minunare am si eu: pamintenii din Bilbor iti dau voie cu o vodca artizanala Jean Marc XO, produsă absolut bio?

    SI MAI ALES: interzic gratarele si manelele de 1 mai? Ii scalpeaza pe cei ce aduc ceafa de porc si pe minunatul adi pe pasune? Daca da, ma bag si eu, am un cutit care taie foarte bine.

    răspunde-i
  • Lucifer
    • 30.04.2010

    of…nu il salvati si p-asta 🙂
    Salvati vama in continuare si rosia montana.
    Bilborul lasati-l nesalvat.
    Cea mai proasta idee sa il mediatizati. Cocalarul de gratarel, o sa suie in X6 si se va duce sa ii culturalizeze cu o manea

    • Cabral Ibacka
      • 30.04.2010

      Nu se duce manule, cocoalarul de gratarel vre a public. There’s none. 😉

    răspunde-i
  • loredana
    • 30.04.2010

    parerea mea: acei 12 rromi au avut urmasi care acum sunt printre cei 2859 romani.

    răspunde-i
  • […] This post was mentioned on Twitter by Gabriela Rus. Gabriela Rus said: Cum poti scapa de taxe si impozite.: Nu m-am omorat cu istoria la scoala pana nu am intalnit un profesor intr-atat… http://bit.ly/aZMqip […]

    răspunde-i
  • Loading...