Am scris despre ce înseamnă ejacularea precoce. 1 din 5 bărbați suferă de ejaculare precoce. Desigur, putem râde cu gura căscată atunci când vorbim despre ea. Și-apoi ne cărăm acasă, să plângem în pumni.
Sau putem fi niște oameni care caută să-și rezolve problemele.
După ce am scris despre problema asta am primit un mail. De la Marius.
===
Salut! Am fost cu iubita mea impreuna 4 ani si 2 luni de zile. Nu am avut nicio problema de ejaculare precoce. Cam de 1 an si ceva a inceput problema din senin.
Am zis prima oara ca este de la o iritatie pe care o aveam eu dar a trecut. Am fost la medicul urolog si mi-am facut toate testele (analize, PSA, testosteron) si nimic. Totul este OK si mai mult decat ok in aceste privinte.
Mi-a specificat sa nu mai fiu asa de stresat (lucrez in ture, probabil nu ma odihnesc cum trebuie).
Din ce am cautat aceasta problema s-ar categorisi ca si „Ejaculare precoce secundara”. Mai exact nu ai avut probleme si au aparut din senin.
Ma gandesc sa merg si la psiholog.
M-am despartit de prietena mea dupa 4 ani si 2 luni si una din cauze a fost si asta…
Acum nu stiu daca e din cauza stresului sau nu. Este in regula daca ma consult si cu un psiholog, nu ? Din punct de vedere strict medical, nu am nimic. Sedentar nu sunt, fac si miscare zilnic.
Stiu ca se poate rezolva, dar vreau sa stiu cum.
===
Ei bine… pentru că eu cred că specialiștii există pentru a-i întreba, am cerut ajutor mai departe. Răspunsul…
===
Daca e tanar (ceea ce banuim), sunt sanse ff mari sa aiba prostatita (inflamare a prostatei).
Daca e in varsta, sunt sanse sa fie un adenom, dar speram sa nu.
Concluzia este ca trebuie sa refaca o evaluare urologica (sunt mai multe operatiuni pe care le face doar medicul urolog).
Daca se confirma prostatita se trateaza cu antibiotic.
Apoi, ca regula generala, pacientul nostru procedeaza cam asa:
- Refuza sa accepte ca are o problema
- Accepta ca are o problema si se informeaza de la prietenul google (apropo de asta, info de calitate pe tema asta sunt de găsit pe nudoarunmoment.ro)
- Se prezinta la medicul specialist
Ideal este ca pacientul sa se prezinte de la inceput la urolog sau sexolog. Sexologii au, de obicei, dubla specializare.
Primul lucru pe care il face urologul, pe langa discutia medicala referitoare la simptome pentru a pune diagnosticul de EP, e evaluarea urologica. Dupa aceasta evaluare, in functie de rezultate, se stabileste cauza – pacientul poate avea alte afectiuni care determina EP.
Vizita la psiholog e necesara atunci cand nu exista cauze medicale. Atunci, cauzele pot fi de natura psiho: deceptii, traume, frustari personale.
Sigur, si daca ejacularea precoce apare pe motive medicale, tot poate afecta pacientul din punct de vedere psihologic.
Barbatii refuza sa recunoasca problema, amana vizita la medic, refuza sa discute despre existenta unei probleme, apar discutii/certuri in cuplu si cu trecerea timpului il afecteaza psihologic.
Specialistii spun ca exista situatii cand barbatilor le e frica sa initieze un act sexual pentru ca se gandesc deja ca nu isi vor putea satisfice partenera si nu isi vor putea controla ejacularea.
Deci… nu e de stat degeaba.
===
Omule, sper că răspunsurile au mai făcut ceva lumină.
În plus, îți dau trei nume de specialiști care sunt cunoscuți ca fiind foarte iscusiți: Catalin Belinski – Spitalul Militar / Sebastian Voinea: Spitalul Fundeni / Razvan Multescu: Spitalul Sf Ioan.
Baftă!
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.