Luca-Vita-de-Vie-5G

Concurs: la ce folosim tehnologiile astea noi?

Câștigătorii?

Categoria a) Adina LisovschiMă gândeam că ar fi util un pachet/kit/ colecție, că nu știu cum să-i zic, cu holograme ale marilor oameni politici, istorici, fizicieni, inventatori, biologi etc, care să fie proiectat/ prezentat elevilor în școli și licee. Poate așa, copiii ar fi mai atrași să descopere și să învețe.

Da, sună foarte bine. Ideea de a învăța materii avându-i în fața ochilor pe inventatori (la științe) ori pe protagoniști (la istorie) e foarte tare. Probabil că am avea o șansă ca cei mici să se apropie din nou de școală. Că acum situația e dramatică…

Categoria b) Costin – 2 cuvinte: bunica – pensie.
Nu de altceva, dar ar cam trebui ingropata, sta de ceva ani in geam…

Să readaptezi un banc vechi la tehnologia 5G + hologramă nu e lucru mic. Plus că e bună tare poanta. Plus că… ești diliu, domnule.

Articolul inițial:

Mă bucur că m-am născut așa „târziu”. Pentru c-am prins viața analogică… dar m-am copt când tehnologia a luat-o în sus cu pași mari.

Mă bucur că m-am născut așa „târziu”. Pentru c-am prins viața analogică… dar m-am copt când tehnologia a luat-o în sus cu pași mari.

Și de fiecare dată când a apărut o tehnologie nouă mi-am antrenat imaginația găsindu-i variante de exploatare la care oamenii nu s-au gândit.

Scriu asta gândindu-mă la pozna încercată de Vodafone acum ceva săptămâni, văd că e prezentă acum și în reclama de pe TV.

Povestea cu tehnologia 5G de la Vodafone și povestea cu simpaticul Luca ce apare pe scenă împreună cu Adi Despot prin intermediul unei holograme. Sau ca o hologramă. Sau care o fi exprimarea corectă.

În primul rând era mișto să facă povestea aia cu ocazia 3G. Trei!

În al doilea rând… da, mi-ar fi plăcut să povestească mai mult din partea tehnică a poveștii. De exemplu, ce volum de date a fost necesar pentru transmisia hologramei.

Sau cât de „relaxată” e rețeaua 5G când susține transmisia unei holograme.

Oricum, eu aștept nerăbdător să anunțe care va fi viteza de transfer pentru utilizatori, pentru că 5G-ul va deschide noi uși în utilizarea telefoanelor mobile.

Până atunci, am o întrebare pentru tine: la ce crezi că ar putea fi folosită combinația asta de tehnologie 5G cu hologramele?

La asta se referă și concursul. Care are două secțiuni simple:

a) răspunsuri serioase

b) caterincă

[pe mine mă interesează mai ales răspunsurile serioase, dar… cum vă știu demenți pe unii dintre voi, sunt sigur că m-aș fi trezit și cu dileli. Așa că mai bine îmi asum din start și fac două secțiuni ale concursului]

Premiile?

Câte un Google Home Mini pentru fiecare categorie. Îmi place la nebunie minunăția asta (boxă inteligentă / asistent personal / telecomandă / asistent personal), așa că m-am gândit să se mai bucure și alții de așa ceva.

Așadar, câte un Google Home Mini pentru cel mai bun răspuns serios și cel mai bun răspuns paliu la întrebarea:

Se dă rețeaua 5G și tehnologia asta cu video-hologramă. Care ar fi cea mai tare/interesantă/utilă/etc. întrebuințare în viața de zi cu zi a acestei combinații?

Răspunsuri doar aici pe blog, nu pe Facebook, Twitter și alte asemenea. Este acceptat în concurs un singur răspuns la fiecare categorie pentru fiecare participant. Marchează răspunsul (serios sau paliu) prin a) răspunsuri serioase și b)caterincă. Folosește punctuația. Ar fi perfect să folosești diacritice. Nu arunca gunoaie pe jos. Ține spatele drept. Dacă ai ajuns să citești până și fraza asta chiar ești tocilar!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Incarcarefreon
    • 31.03.2019

    Cu aceasta tehnologie 5g in viitorul apropiat nu o sa mai avem nevoie de „meseriasi” care sa ne repare electrocasnicele ci doar sa ii rugam pe operatori sa ne trimita o holograma sa ne incarce aerul conditionat cu freon :))

    răspunde-i
  • Alin
    • 17.03.2019

    Nu mă interesează să câtig doar mă manâncă buricul degetului. Dacă ar fi sa încadrez într-o categorie ar fi a)

    În realitate pe 99% dintre noi nu o să ne ajute la nimic. O să ramânem la fel de idioți. O să fim si mai mult timp îndoiți peste un ecran scump.

    • Cabral Ibacka
      • 22.03.2019

      Ăăă… dacă așa spui, așa o fi, dar eu nu m-aș încadra la idioți.

    răspunde-i
  • Andrei
    • 17.03.2019

    Pai…o teleportezi pe soacră in mod hologramă sa poti sa o dai pe mute când începe cicăleala. asa scapi de vizitele live!

    răspunde-i
  • Cristian
    • 16.03.2019

    Salut cabral….raspuns serios….pai sa vedem daca intr-adevar tehnologia 5G…ar putea sustine un flux de date stabil încât sa poata sustine o holograma… aș folosi-o în domeniu educatie….si sanatatii….pentru diverse cauze…educatie…pentru sustinerea unor lecții în facultate sau scoli cu anumiti profesori care din alte motive nu pot fi prezenti…iar domeniu sănătății pentru asistarea si îndrumarea altor medici în operați grele atunci cand este o urgenta si medicul nu poate ajunge….
    Caterinca….habar….video chat la tine acasa..

    răspunde-i
  • Ciprian
    • 16.03.2019

    Răspunsul serios m-am gândit la el acum ceva vreme și am încercat la un moment dat să obțin fonduri pentru un proof of concept cu VR dar dacă stau să mă gândesc mai bine hologramele ar fi next level. Aici mă refer la holo-conferinte la distanta, unde mai multi oameni se pot întâlni din diverse colțuri ale lumii și discuta ca și cum ar fi în aceeași cameră.

    Răspunsul diliu ar fi videochat/striptease direct la domiciliu 🙂

    • Cabral Ibacka
      • 22.03.2019

      Vorbele tale „ie” muzică pentru mine!
      Striptease la domiciliu? Bombă! Da’ de ce la domiciliu? Merge și la birou! Sau în lift, că de-aia ai 5G! 😀

    răspunde-i
  • Alexandra Duică
    • 15.03.2019

    Hello, Cabral,

    Răspunsul meu este unul serios, și anume, aș folosi această tehnologie pentru a-i ajuta pe copii din familii / medii defavorizate sau pe cei cu diferite probleme medicale să își cunoască idolii, să le pună întrebări oamenilor mari pe care și i-au luat drept model în viață sau aș folosi-o tot pentru a-i ajuta pe copii, dar în campanii de conștientizare a schimbărilor climatice și a impactului pe care ei îl pot avea asupra mediului înconjurător dacă nu vor avea grijă de el puțin câte puțin, în fiecare zi.

    Zi faină!

    răspunde-i
  • L
    • 15.03.2019

    A) cred ca ar avea aplicabilitate mare in domeniul educational, medical, cand oameni foarte bine instruiti pot oferi cursuri/informatii unui numar mare de oameni, in diverse locuri, tari, in acelasi timp
    B) porno…Cred ca ar avea ceva clienti

    răspunde-i
  • Sonia Huma
    • 15.03.2019

    a) Mi-ar placea sa ii vad pe cei dragi care locuiesc mult prea departe de noi.
    b) Ar fi super bun la a face farse prietenilor – gen soacra la usa.

    răspunde-i
  • silvius
    • 15.03.2019

    a) Răspunsul serios – Îmi amintesc când eram copil și urmăream serialul Star Trek prezentat de Alexandru Mironov, unde Capitalul Jean-Luc Picard comunica cu echipajul navei folosind holograme, chiar mă întrebam dacă voi ajunge să văd cu ochii mei o hologramă care să-ți permită comunicarea în timp real, să nu uităm că atunci erau vremuri când aveam telefon fix cu rozetă. La 30 de ani distanță avem Viteza oferită de Tehnologia 5G și Hologramele care îți aduc aproape persoanele dragi sau pot fi utile în timpul unor cursuri de medicină unde studenții pot vizualiză și interacționa cu radiografii sau imagini de tip RMN sau prin care profesorii pot supraveghea și prezenta cursuri pentru mai multe clase în același timp.
    Chiar am rămas surprins să aflu că hologramele au fost inventate încă din anii ’60 folosind lasere care înregistrează imagini 3D. Marile corporații deja au investit în tehnologia VR, de exemplu HoloLens, cred că următorul pas este Tele-prezența prin holograme și Comunicarea față în față împreună cu tehnologia 5G, astfel scapi de eternul buffering dar și de enervantele cabluri pentru conexiunea la Internet.

    Un alt domeniu util unde Hologramele s-ar potrivi cu Tehnologia 5G sunt aplicațiile militare dar și cele de recuperare și intervenție SMURD, de exemplu în cazul unui accident aviatic în munți, folosind hologramele topografice, se poate genera un traseu optim de evacuare a victimelor iar medicii pot interacționa cu echipa de intervenții folosind holograme și conexiunea de viteză 5G.

    b) Răspunsul caterincă – Cum ar fi să vizionezi la cinema la un film de groază și să apără o hologramă lângă tine, sau mai grav, după film să realizezi că cei de lângă tine erau holograme și priveau filmul în timp real împreună tu tine. Altă aplicație ar fi când vine curierul să îți furnizeze un pachet dar tu ești la muncă, apari sub formă de hologramă și îi spui care este codul de intrare în curte și să lase pachetul la ușa casei.

    răspunde-i
  • Paul M
    • 15.03.2019

    a) tehnologia poate fi implementată acolo unde prezența umană nu mai este necesară, dar îți oferă un confort minim psihic că exista totuși o prezență, în orice formă, ca să te ajute. Aici pot da 2 exemple. Taxiuri sau servicii de car sharing cu mașini autonome, unde șoferul poate fi o hologramă și unitățile de cazare care nu își permit să plătească pe cineva să stea 24/24 la front desk.

    răspunde-i
  • Loading...