HPIM1338.JPG

Cine să-ți spună la ce va fi bun în viață copilul tău? Cum ar putea copilul tău să studieze în străinătate?

De când s-a născut fiică-mea am avut întrebarea asta în cap: oare ce va face în viață?

Va moșteni de la mama ei creativitatea și talentul artistic, oare? Va face ceva în direcția asta?

Va moșteni de la mine abilitatea de a comunica și relaționa ușor cu oamenii? Va face ceva cu viața ei în direcția asta?

Ce știe să facă al tău copil? La ce va fi bun? Ce abilități principale are? Pe ce-și poate construi viitorul?

Am văzut în viață oameni cu cariere chinuite de deciziile pe care le-au luat în tinerețe. Mecanici auto care schimbă rampe de injecție cu gândul că și-ar fi dorit să fie pictori. Medici care, după ani de rezidență și-au dat seama că nu-s făcuți pentru așa ceva, dar au mers mai departe pentru că n-au avut încotro.

Oameni care-și fac treaba, dar care nu vor fi niciodată mulțumiți de ce le oferă cariera… din simplul motiv că le-ar fi plăcut să facă altceva, ar fi fost mult mai buni dacă ar fi activat în alt domeniu…

Am acceptat să scriu despre World Education Fair după ce am văzut că cei de la Cambridge Occupational Analysts, centru de susținere a testelor de orientare profesională, vor fi prezenți la eveniment.

Un sistem bine pus la punct care măsoară aptitudinile unui copil și-l îndreaptă către anumite zone în care ar putea face performanță.

Sigur, asta ar trebui să facă sistemul de învățământ. Reușește asta? Cu părere de rău, spun că… reușește mult prea rar.

Aici poți găsi mai multe informații despre ei.

Sigur, World Education Fair este un eveniment mult mai mare de-atât. Și ca să fie clar de la început, participarea la eveniment este gratuită…

La World Education Fair o să poți discuta despre studiile și cariera ta, ce înseamna Educatia 360 în străinătate, poți afla unde ar putea studia copilul tău în străinătate.

Da, probabil că te gândești că nu sunt bani în familie pentru așa ceva, dar poți găsi burse în străinătate, vor fi prezenți parteneri internaționali care reprezintă peste 100 de instituții de învățământ primar, gimnazial și universitar în întreaga lume, instituții ce vin să prezinte oferta educațională, bursele și oportunitățile de studiu, carieră și dezvoltare.

Ce țări? Marea Britanie, SUA, China, Olanda, Danemarca, Finlanda, Elveția, Germania, Franța, Italia, Spania.

Apropo de burse, începând cu acest an au apărut noi burse pentru Programele Erasmus, în UK, iar la eveniment va fi o prezentare dedicată acestora.

Vor fi prezentate peste 300 de EduTabere individuale în întreaga lume, cu reduceri de până la 10%. EduTabere de grup în UK, SUA, Portugalia sau Germania.

Probabil că de ai copil ți-am captat atenția. Poate ar fi bine să dai o fugă cu cel mic acolo, să înțelegi mai bine alte posibilități decât cele pe care le-am avut noi…

În București (18, 19 februarie), Craiova (21 februarie) și Constanța (23 februarie) – click pe numele orașului pentru informații.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Maria Popescu
    • 21.02.2017

    Multumim pentru informatiile utile. Dupa parerea mea, copiii trebuie incurajati sa se exprime liber si sa-si aleaga singuri calea in viata. Degeaba parintii ii viseaza medici, avocati sau arhitecti. In primul rand, trebuie sa ne preocupe fericirea copiilor nostri si sa avem incredere in ei.

    răspunde-i
  • Chiriac Valentin
    • 20.02.2017

    Un articol foarte bun. Multumesc

    răspunde-i
  • Catalin
    • 15.02.2017

    Intrebare: Cam ce ar trebui sa invete copiii nostrii acum pentru a putea fi cu adevarat de succes peste 40 de ani?
    Pt curiosi, https://www.youtube.com/watch?v=iG9CE55wbtY

    răspunde-i
  • Lucian
    • 14.02.2017

    Cabral, ca răspuns la întrebarea lui Andrei, mergea să îi răspunzi cu o replică celebră: altă întrebare !! :))

    răspunde-i
  • Tony
    • 14.02.2017

    Dar de ce nu poate face ceva, intr-o directie buna, la noi in tara? De ce neaparat in strainatate? Eu am facut univ. in tara si am iesit destul de bine…

    răspunde-i
  • Andrei
    • 14.02.2017

    Cabral, mai fumezi, sau te-ai lăsat de fumat?

    • Andrei
      • 14.02.2017

      Deci nu!? :))

    • Cabral Ibacka
      • 14.02.2017

      Mai întreabă-mă săptămâna viitoare, te rog. 🙂

    răspunde-i
  • Gabriel
    • 14.02.2017

    Cea mai mare greseala pe care o fac parintii cand trimit copilul spre o directie gresita si nu are nici o inclinatie. De mic am visat sa fiu aviator, iar parinti cu alte viziuni m-au indreptat spre alt domeniu total diferit. Pana la urma viata a dictat altceva, spre domeniu IT, dar nu regret ca am ajuns in aceasta zona in plina dezvoltare. Consider ca copilul trebuie sa urmeze cea ce-i place cu adevarat.

    răspunde-i
  • AlinaV
    • 14.02.2017

    Mi-ar fi placut foarte mult, sa existe asa ceva acum…. 14 ani 🙂 Dar eu zic, din proprie experienta, ca ei ( copiii ) stiu foarte bine ce vor :). Eu, pe fiica mea, am obligat-o sa faca gimnastica sportiva, timp de 6 ani ( pierdut copilarie) ,pt ca asta mi-as fi dorit sa fac eu. Si era buna…. foarte buna, dar norocul a fost ca ne-a plecat antrenoarea, si atunci am renuntat si noi la gimnastica. In clasa a 5-a…. a mers la clasa sportiva, chiar daca ea, si-ar fi dorit la clasa de engleza :). Prin clasa a 6-a, a inceput sa aiba acces la internet….youtube….. si a invatat sa deseneze :). Cand am intrebat-o in ce liceu ar vrea, mi-a zis ca ea vrea la Tonitza… am ras, si i-am zis ca acolo ajung numai desenatorii foarte buni ( greseala mea, ca nu am avut incredere)…dar la insistentele ei, cu un pic de meditatii…copilul a ajuns la Tonitza. Iar acum, este in UK, studiaza Game Design. Si e acolo doar pt ca noi nu avem asa ceva in tara. Nu, nu am bani sa o tin acolo, se chinuie, ma chinui si eu, dar copilul isi indeplineste visul 🙂 Deci ,clar mi-ar fi prins bine asa targ, acum 14 ani. As fi scutit-o de 6 ani de chin la gimnastica, alti 3 ani, in clasa sportiva din scoala generala.

    răspunde-i
  • Mihaela Bodnariu
    • 13.02.2017

    foarte tare,multumesc pentru pont!
    voi fi acolo cu amandoi cei mici!

    răspunde-i
  • Ioana
    • 13.02.2017

    Multi au fost fortati de viata sa faca altceva decat ce si-ar fi dorit. Si nu stiu daca exagerez cand spun ca 90% au patit asta. Si oricat de cliseistic ar suna..la noi in tara nu prea iti permiti sa faci ce iti place. OK, studiezi ce doresti, dar la angajare..se schimba treaba. Foamea nu asteapta prea mult pana sa te faca sa alegi o alta meserie. Sotul meu de ex. restaureaza masini clasice, mi-e jena sa spun cat primeste pe faptul ca face din pasiune meseria asta si isi da tot interesul in ceea ce face. Multi aleg banii nu pasiunea…
    Noi in scurt timp plecam din tara tocmai de asta asta, pentru ca vrem ceva mai bun pt copil..cand va fi sa vina.

    răspunde-i
  • Loading...