E orașul plin de locuri unde se mănâncă bine. De la burgeri și mâncare turcească până la tradiționale românești și deserturi.
Și dacă-l mănâncă pe vreun prost în fund să spună ”ăla e cel mai bun restaurant din București” atunci tocmai și-a pus în cap toți imbecilii care nu pot înțelege că acest concept de ”cel mai bun” e o chestie complet subiectivă. Deci… de nedezbătut ci doar de acceptat ca părere pur personală.
Totuși, mâncău fiind făcut de mama, am strâns de-a lungul timpului o listă cu câteva chestii spectaculos de delicioase.
Așa că în săptămânile ce urmează o să vă spun câteva dintre cele din lista cu ”cele mai bune chestii de mâncat” pentru mine.
Nu e vorba de cele mai bune restaurante din București, nu e vorba nici de locație, de decorațiuni sau cămășile impecabile ale ospătarilor.
Câte un fel de mâncare din diverse locuri.
Cu poze.
Atansion, risc mare de salivat intensiv!
Astăzi o să vă vorbim puțin despre cel mai bun fel de înghețată de la Moritz: înghețata de fistic.
E… așa cremoasă, intens aromată și exact cât trebuie de dulce încât să pară, atunci când iei o linguriță, că face dragoste cu papilele tale gustative.
Prima veste proastă: n-o au tot timpul pe stoc.
A doua veste proastă: o au relativ rar pe stoc.
Prima veste bună: sunt multe altele dintre care poți alege. De notat afina cu lavandă și lămâia cu busuioc.
Programul e până la 22:00. Locuri puține la masă*. Oferta de sucuri restrânsă. Au cafea.
O cupă costă 9 lei. Două cupe 15 lei. Trei cupe 20 de lei.
Moritz Eis adresă: *Episcopiei 6. Sau Frederic Chopin 10-12.
Poftă bună!
Foto făcute cu Sony A7II de la F64. Simpatic aparatul, focus rapid, sensibilitate ISO mare și fără gălăgie pe imagine până spre treptele superioare, body mic și autonomie mare. Totuși, pe mine m-ar coafa doar dacă i-aș atașa și un grip, altfel parcă nu-mi stă chiar bine în mână. Dar mi-a plăcut.
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.