Ce mănânci la micul-dejun?

De-a lungul vieții mele de sportiv profesionist am învățat ce-ți pot face mesele nefericite.

Și în același timp am învățat cât de mult bine îți poate face o masă sănătoasă pe care o mai și mănânci la timp…

În următoarea perioadă o să am la îndemână (gratuit) sfaturile unui nutriționist foarte bun.

Vreau să-l pun la muncă, să ne scrie* câteva variante de mic-dejun sănătos și care poate face minuni pentru noi.

Înainte de asta aș avea nevoie să-mi spui ce mănânci în mod normal la mic-dejun.

Eu nu pot să n-atac ziua fără zahăr**, așa că un ceai bine îndulcit e acolo. Apoi se adaugă niște sandvișuri hotărâte, cu diverse brânze(turi) și cașcavaluri. Uneori vine fericită și o omletă țărănească cu ceva șuncă sau bacon. Și un pahar mare de apă.

La tine cum e, ce mănânci dimineața?

* bine, dacă n-ai răbdare și vrei să te pui pe treabă încă de pe acum, găsești pe complete-life.ro multe sfaturi de alimentație sănătoasă.

** nu că la mine ar fi perfect…

Complete Life

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Adina T
    • 03.12.2014

    Micul meu dejun: apa calduta cu lămâie in fiecare dimineața, este excelenta! Apoi un fruct+iaurt cu seminte (in, chia, floarea-soarelui, ovaz) si ciocolata neagră 85% cacao. 🙂 nu plec niciodată fără sa iau micul dejun, este cea mai importantă masa a zilei pentru mine.

    răspunde-i
  • Laura
    • 26.11.2014

    Nu ies din casa fara sa nu mananc, doar in cazuri de forta majora 🙂
    Ma trezesc pe la 6 de obicei, si beau un pahar mare cu apa, cam 400 de ml, uneori storc si niste zeama de lamaie. Apoi la micu dejun imi pregatesc o chifla cu seminte, peste care pun cascaval/feta, un ou fiert, pesto de rosii/zacusca/liutenitza (un fel de zacusca bulgareasca de la mama soacra) uneori avocado, felii de rosii, castravete, sau iarna muraturi, rosii uscate, ardei kapia, alteori omleta, oua fierte moi etc, imi place sa fie diversitate nu acelasi ingredient in fiecare zi ca ma scarbesc foarte repede. Alaturi neaparat ceai negru sau verde, imi place si cafeaua dar o beau rar. Incerc pe cat posibil sa evit mezelurile din comert, sunt pline de aditivi periculosi, carne de proasta calitate si foarte scumpe. Dar, micul dejun SUPREM ramane tot acela facut de bunica ( am norocul ca inca mai traieste, si cand merg in vizita, ma rasfata cu micul dejun al copilariei : paine cu ou a.k.a in Ardeal “Bundas kenyer ” sau mai international, ca “french toast” 🙂 doar ca fara zahar si scortisoara ci cu sare , alaturi de un ceai de sunatoare cu lamaie si miere.

    răspunde-i
  • Claudia
    • 22.11.2014

    La noi mereu se serveste micul dejun, daca stiu ca a doua zi e agitatie, pregatesc de cu seara ceva si poate mancam chiar in masina. Problema mea cea mai mare e ca uneori nu mai stiu ce sa inventez sa pregatesc. Cabral, incearca sa schimbi zaharul cu miere sau cu indulcitor din stevie, e mult mai ok, eu am diabetici in familie si am mai invatat de la ei una, alta. Apropo de diabetici, ei trebuie neaparat sa respecte un orar al meselor, mic dejun 8:00, gustare 10:00, pranz 14:00, gustare 17:00 si cina 20:00, probabil si restul ar fi bine sa ne tinem de aceste ore.

    răspunde-i
  • Andreea
    • 21.11.2014

    Buna ziua! Dimineata obisnuiesc sa mananc 2 oua fierte,(uneori si omleta)cateva feliute de branza o rosie si un pahar de suc de portocale natural. NU beau cafea. Insa la celelalte mese beau foarte multa apa inaintea mesei si in timpul ei. Si cred ca nu este chiar bine.

    răspunde-i
  • Georgia
    • 21.11.2014

    In 2 minute de la trezire un pahar cu apa
    La maxim o ora dupa, o cafea cu lapte (fara zahar)+ un croisant cu unt/ fructe/ 300 ml chefir sau lapte batut/ biscuiti digestivi.
    In unele zile cafeaua e inlocuita cu ceai verde (tot neindulcit) sau fresh de portocale/ mere+morcov (cand nu mor de somn si nu am nevoie de cofeina).
    Incerc sa beau peste 2 l apa pe zi, dar nu imi iese zilnic.

    răspunde-i
  • Maria
    • 21.11.2014

    Scuze pt greseli, sunt pe telefon

    răspunde-i
  • Maria
    • 21.11.2014

    Buna Cabral,
    Daca tot zici ca intrebi nutritionistul, m-ar interesa ce parere are despre micul dejun compus doar din fructe. Am tinut un fel de dieta, de prin iunie, pana de vreo 2 saptanani, zic un fel, ca nu a fist asa cum scria acolo, ca eu trebuie sa mananc sanatos si mult ( prea mult pt o femeue de 164cm si 52kg); ei bine, la dieta aceasta era micul dejun doar fructe, toata vara si toamna mi-a fost usir cu fructele, acum cred ca m-am saturat si revin la micul dejun clasic, un ceai obligatoriu, si doua feli de toast prajit cu diverse ( de la avocado pana la sunca, pateu sau branzeturi); mai bag un pahar din pulpa de catina cu apa…asta cam pe la 6.30 pm, apoi la birou o cafea cu putin zahar, apa langa, si uneori putina ciocolata amara langa.

    răspunde-i
  • Alexandra
    • 20.11.2014

    Eu ma trezesc hamesita si am impresia ca daca o sa sar peste micul dejun o sa lesin in drum spre serviciu. Asa ca pentru mine micul dejun este o masa foarte importanta si foarte asteptata. In primul rand galgai niste apa si apoi aleg una din urmatoarele variante:

    – O cana de lapte si paine cu unt si cu miere
    – O cana de ceai si paine cu unt si cu gem
    – 3-4 felii de paine cu: zacusca, salata de vinete, salata de avocado, pasta de masline, unt cu somon afumat etc
    – un ou fiert cu rosii, castraveti, gogosar, branza, ridichi
    – ardei gras umplut cu crema de branza
    – un castron de lapte cu seminte chia si fructe de padure
    – lapte cu cereale
    – diverse salatzele (libaneza cu masline, orientala, de cruditati)
    – omleta
    Sper ca macar v-am dat idei 🙂 acum sunt curioasa si cat de sanatos e 🙂

    răspunde-i
  • Crinn
    • 20.11.2014

    Pai…o cana de ceai obligatoriu… mezel obligatoriu , brânzeturi ! 😀

    răspunde-i
  • Lili
    • 20.11.2014

    Buna Cabral. eu lucrez in domeniul nutritiei si a alimentatiei echilibrate, te FELICIT din suflet pentru idee…daca am sti cate probleme de sanatate putem preveni cu un stil de viata activ si o alimentatie corecta am fi mai atenti la ce mancam si cata miscare facem (e mai bine sa previi decat sa tratezi)
    Legat de micul dejun al meu e simplu: la 6:30 1L de apa, pana la 7 miscare, la 7 servesc un sheik nutritiv + 2 albusuri de ou, si legume crude, sau iaurt degresat. Si am dat un start bun zilei, bineinteles nu doar startul e important ci si intreg parcursul zilei.
    Zile cu start bun si viata minunata iti doresc.:)

    răspunde-i
  • Loading...