Alimentara versus fast-food de mall versus restaurant. Mancarea la Dubai.

In primul rand, dirhamul dubaian :)) AED – Arab Emirates Dirham) este la fel de puternic, are aceeasi putere ca si leul romanesc.

Paritatea, daca ne apucam sa calculam asa cum le place fetelor, la centima, este de 1 AED = 0,92 lei. More or less, cum ar zice francezul…

Vorbind despre mancare… nu ne-am facut probleme legat de unde se mananca bine la Dubai, am citit peste tot ca se mananca bine si la preturi bune.

La Dubai si la Abu Dhabi am mancat bine. C-a fost vorba sa ne luam una-alta si sa ne facem o salatica sau un mic-dejun in camera sau ca am mancat la restaurante de cartier, in mall sau la restaurante mai infoiate, mancarea a fost buna.

Si la Dubai mancarea este de multe ori mai ieftina decat la noi.

La alimentara este clar mai ieftin decat la noi. Nu cu mult, dar probabil cu vreo 15% mai ieftin la multe dintre produse. Alimentarele de cartier sunt inghesuite ca in desene animate, am gasit cateva alimentare in care eu n-am putut sa intru printre toate rafturile, de inghesuite ce erau.

Gasesti la gramada produsele brandurilor internationale (Lay’s, Pepsi, etc.) dar gasesti si o multime de produse locale (pe care le identifici cu greu, evident).

Ai fructe proaspete, foarte aromate, din cele tropicale: banane, portocale, mango, rodii, dar gasesti si mere, de exemplu.

La Carrefour preturile sunt ceva mai mari dar nu simtitor. Ai, in schimb, mult mai multe variante. Si nu te mai omoara claustrofobia.

Cam asa arata o alimentara de cartier (cum arata Carrefour la Dubai nu cred ca-i cazul sa arat… 🙂 ):

Alimentara la Dubai-2 Alimentara la Dubai

La restaurantele din mall, majoritatea fast-food-uri, se mananca OK. Ai restaurante cu specific local dar ai si chinezesti, indiene, thai, ba chiar si mexicane. Pe deasupra ai KFC si McDo, evident.

Preturile sunt putin mai mari decat la restaurantele din mall de la noi, dar cu putin. In doua persoane mananci de 60 de lei cu tot cu sucuri.

La restaurantele din zonele de hoteluri se mananca cel mai bine. E cam cu 20% mai scump decat la restaurantele noastre (pentru mine un etalon de echilibru calitate/pret la noi sunt Cucina din Tineretului si Thalia).

Gasesti restaurante cu specific, noi le-am preferat pe cele libaneze si chinezesti. Cu thai, indo si alte plaiuri gastronomice nu prea ne intelegem.

Despre cel mai bun restaurant din Al Barsha o sa scrie Andreea, si-a facut si pozele special pentru asta. Eu pun doar una dintre ele, Kebab Halabi se numea felul, gustos pana la lacrimi!

Kebab Halabi

Restaurantele de lux… sunt restaurante de lux. Nu ne-am inghesuit la din astea pentru ca savoarea locala o simti din restaurantele unde mananca localnicii, nu sa te inghesui in Dubai la un snitel vienez cu doua stele Michelin la Burj al Arab… cu toate ca unii prefera si asta. Treaba dansilor.

La restaurantele de lux… e amenda. Mare. Cei din Emirate fac clar diferenta dintre oameni si bogati. Asa ca daca te pui la masa bogatului si nu esti bogat… te ustura rinichii. Amandoi.

Am vazut chiar si meniuri in care un fel de mancare era 2.500 de lei. Am intrat in restaurant si-am amusinat, asa… am tras tare in piept miros de lux de vreo 50 de lei si ne-am vazut de drum… 😀

Per ansamblu, deci, daca stii unde sa mananci si nu te arunci prea sus o sa mananci sanatos, curat si gustos, la preturi chiar bune.

Totusi, recomand o privire mai atenta la unele restaurante cu servirea la tejghea, unii au carente cu igiena si nu cred ca vrei sa te duci la Dubai ca sa fii seic de baie, facut tot ghem, cocotat pe tronul tau cel alb. Am incercat-o si pe asta…

Aici cred ca treaba sta ca la noi… unii isi fac treaba bine si cu toate ca vand shaorma sau alte chestii la gemulet e gustos si ieftin. Altii… mai cu gandaci, soareci si alte miscatoare iti fac matele prastie. Cu putina atentie reusesti sa faci diferenta si sa te feresti.

Intrebari despre mancarea din Dubai?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Radu
    • 29.08.2015

    Ai acces si la chestii scumpe, nu neaparat trebuie sa fii miliardar sa iti poti permite ceva la restaurantul din Burj Al Arab. De exemplu, eu am fost cu un prieten in Souk Madinat (Jumeirah) si am decartat 800 de aed pe 10 beri si o portie de friptura americana. Adica, in banii din 2015, cam 200 de euro. Ideea e, ca la un salariu de peste 20k AED cum am aici, nu prea simti iesirile astea. Am reusit in 2 luni sa recuperez rata la creditele din RO plus sa platesc anticipat fara sa ma chinui prea mult cu traiul din Dubai. Poti incerca data viitoare cand mergi la Mall of the Emirates, nu food courtul de la parter ala cu KFC si Mec, ci ala de la etajul 1 de langa Cinema VOX, unde sunt restaurante mai de fite. The Butcher Shop de exemplu, 2 frigarui imense, una de vita si una de pui agatate pe niste tzepe iar jos o farfurie plina cu cartofi prajiti si mirodenii, 80 aed. Daca iti platesti si aplicatia Entertainer de 450AED / an, ai oferte 1+1 , platesti una si ai una

    răspunde-i
  • Mihai
    • 18.08.2015

    Cabrale de fac chitzai de foame pe acolo vin si te mananc :))))

    răspunde-i
  • "dorel"
    • 26.04.2014

    …sunt fff curios…sper ca am facut o alegere buna in cea ce priveste destinatia concediului din acest an…a…DUBAI

    răspunde-i
  • Alex
    • 24.01.2014

    Informatii gresite… Dubai este un oras unic tocmai pentru ca a facut in asa fel incat luxul sa fie accesibil oamenilor obisnuiti… Oamenii bogati nu se diferentiaza de cei saraci prea tare, ambele categorii se plimba, mananca si fac cumparaturi in aceleasi locuri, laolalta cu turistii. Exceptie fac cei prea prea si cei foarte foarte. Am trait multi ani la Dubai si stiu lucrurile astea foarte bine. Nu am castigat colosal, dar in weekend am mancat mereu in restaurantele hotelurilor de 5 stele. Cu respect dar n-ai inteles nimic din Dubai.

    răspunde-i
  • Felix Burdusa
    • 21.01.2014

    Cu un lucru m-am mandrit si eu in Dubai: KFC-ul e mai bun la noi!:))

    răspunde-i
  • carmen
    • 21.01.2014

    Carentele cu igiena le-am observat si eu.

    răspunde-i
  • Bea
    • 21.01.2014

    Foarte tare! Ma asteptam la alte preturi 🙂 Multam’ de info!

    răspunde-i
  • criserb
    • 20.01.2014

    Ce spui tu pare usor si simplu, dar cum te uiti in meniurile alea ale lor daca te duci in restaurante locale, banuiesc ca alea n-au meniuri in limba engleza. Vorbesc asa bine engleza?

    • Cabral Ibacka
      • 21.01.2014

      Ei bine, am uitat sa scriu despre asta. Majoritatea carciumilor au meniu in engleza, plus foto.
      Te descurci, deci.

    răspunde-i
  • Poligraf
    • 20.01.2014

    Imi facusem o imagine buna citind primele randuri, dar sfarsitul povestii m-a intristat rau. Cum o tara bine vazuta sa aibe si astfel de probleme la capitolul igiena. Stiam de india ca la acest capitolul igiena e cam dezastru (mai ales cand iti bazie si musca).

    • Cabral Ibacka
      • 21.01.2014

      Orice tara, oricat ar fi ea de sexy, dezvoltata, rupta din stele, are si din astea.
      Deci nu-i motiv de tristete, doar de atentie. 😉

    răspunde-i
  • Vlad
    • 20.01.2014

    Care este mancarea traditionala a arabilor? Care sunt sarmalele lor?

    • Michelle
      • 20.01.2014

      se numesc Dolma si sunt mai mult in frunza de vita

    răspunde-i
  • Loading...