25 de secunde… pentru a misca ceva.

Hai sa va zic una misto

O avem… hai-sa-zicem pe Geta, care-i gravida. Daca Geta naste un copil pe care nu si-l doreste il poate arunca la gunoi, cu sanse mari sa nu fie pedepsita.

Daca acel mic are noroc si scapa cu viata el va fi preluat de autoritati. Daca micul ala are si mai mult noroc, se va gasi o familie care sa-l adopte.

Si aici vine partea cea mai tare a povestii: statul ii cere familiei care vrea sa-l adopte pe mic sa vina cu acordul scris al Getei (da, mama care si-a abandonat copilul)! Daca Geta nu-si da acordul… copilul nu poate fi adoptat!

Colegii de la Stirile ProTv strang semnaturi pentru schimbarea legii*. Daca intrati pe link-ul asta o sa va ia fix 25 de secunde da’ capo al fine pentru a completa formularul. Noi deja l-am completat, cate unul pentru fiecare.

Ba mai mult, cand ne vin prietenii in vizita deschidem link-ul si-i punem sa se inscrie – nu ca ar avea nevoie sa fie impinsi de la spate, dupa ce le povestim ne iau mouse-ul din mana…

* La ce ma refer cand spun schimbarea legii?

– o lege corecta si eficienta a adoptiilor in Romania!

– un copil, odata ce este evident parasit de parinti, sa poata fi adoptat urgent de catre cei care si-l doresc si il pot creste, indiferent ca sunt romani sau straini.

– un tribunal dedicat problemelor copilului sa existe in fiecare judet al tarii.

– institutiile care se ocupa de problemele copiilor parasiti de parinti, indiferent ca sunt de stat sau private, sa puna in prim plan copilul, dezvoltarea sa armonioasa, echilibrul sau emotional si psihologic.

– transparenta in procesul de adoptie si simplificarea sa la maxim, in beneficiul copilului de adoptat si al parintilor adoptatori.

– niciun copil ce poate sta intr-o familie adevarata sa nu mai stea in centrele de plasament!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Criss
    • 05.07.2011

    Am semnat.

    răspunde-i
  • […] aflat de la Cabral ca pentru a adopta un copil abandonat de o mama denaturata si cu identitate necunoscuta, ai nevoie […]

    răspunde-i
  • Daniela Zaharia
    • 04.07.2011

    Buna ziua,
    In speranta ca nu supar apelandu-va din nou in acest mod , va implor spuneti-mi ce sa fac pentru ca acest caz disperat sa poata fi difuzat la televiziune pentru ca doar asa avem sansa de a reusi.
    Sunt mama celor doua gemene pentru care viata este un chin de nedescris.
    Va rog cu lacrimi in ochi vizionati linkul de mai jos si sfatuiti-ma ce sa fac sa pot sa-mi ajut singurii copii pe Adelina si Loredana.

    http://youtu.be/xoXQS6lbP0I

    Cu deosebita consideratie,
    Daniela Zaharia
    +40763664224

    răspunde-i
  • Ionela
    • 03.07.2011

    You hit home with this one! In cativa ani as vrea sa adopt un copil si mi-ar placea sa pot adopta din Romania. Insa legea nu accepta adoptii internationale, iar eu de 4 ani locuiesc in America fara gand de a ma restabili in tara. Desi sunt perfect capabila de a purta o sarcina, imi doresc din tot sufetul sa pot da o sansa unui copil care a plecat din start cu un handicap: handicapul de a nu sti cum e sa ai o familie si sa fii iubit neconditionat. Mi-ar placea sa vad legea asta schimbata.

    răspunde-i
  • Andra
    • 02.07.2011

    Eu si ai mei am semnat demult petitia.Vrem schimbarea legii pt ca avem destule cunostiinte care au trecut cu greu prin furcile caudine ale acesteia.
    Cred ca cei care se gandesc la sclavagism sau traficul de organe au doar partial dreptate,asta se poate intampla oricui oricand dar nu este un motiv sa refuzi o viata normala unui copil.Cunosc multe persoane care au adoptat si cuvintele sunt prea sarace sa descrie ce oameni minunati sunt.
    Va las un link care poate va v-a ajuta sa intelegeti mai bine chinul parintilor adoptatori:
    http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=164473
    P.S. eu nu am adoptat ,legea nu imi permite am avut doar „dreptul” sa-l cresc,sa-l ingrijesc si sa-i fauresc un viitor,oricum nu mai conteaza pt noi,este al nostru 100% si asa v-a ramane cate zile ‘om avea.

    • Marian S
      • 02.07.2011

      Andra, ai avut doar dreptul sa-l cresti?
      Poate ai fost sau esti inca asistent maternal.
      Toata stima si respectul. Si respect si statul roman pentru aceasta solutie intermediara.
      Toata stima si respectul insa s-au dus pe apa sambetei de cand au venit niste dementi si au considerat ca statul ofera prea multi bani copiiilor. Fie lor, direct, prin alocatii si alte drepturi, fie acestor asistenti maternali. Au adunat mere cu pere ca sa iasa la numar cat mai multe… fructe. Apoi au indobitocit romanii ca avem „stat asistential„, vezi Doamne.
      Bun, dar ce facem cu copiii ramasi, ca tocmai avem o problema? Da-i dracului, ii exportam. Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume o sa-i spunem simplu: imbunatatim legea adoptiilor, mai ales pe partea internationala.

    răspunde-i
  • Cris
    • 02.07.2011

    Salut Cabral,
    Ideea in sine nu este rea desi….exact ce spunea cineva mai sus e foarte usor de picat in extrema cealalta cand copiii astia devin donatori de organe sau sclavi adoptati fiind asa de usor si cam de oricine ii vrea. Si a doua problema pe care o sesizez eu aici….datele astea pe care le vor cei ce au facut campania sunt date personale importante cu care se pot face multe magarii…cnp..serie si nr buletin..Sunt usor refractara sa le ofer asa usor si nu sunt deloc convinsa ca vor fi in siguranta si nu va fi vanduta baza de date ulterior pe bani frumosi.

    • Marian S
      • 02.07.2011

      Ai dreptate.
      Inca nu am zis nimic despre modul ABSOLUT TAMPIT in care se colecteaza date personale de mare importanta pe acel site. Cine e fraier n-are decit sa le dea (chit ca nu e acela singurul exemplu).

    răspunde-i
  • Allan
    • 02.07.2011

    Dupa cum s’a mai zis, e cu dus-intors. Si dupa cum am mai zis eu intr-un comentariu, p’aici, legislatia la noi e de..”porc” (ca sa pastrez o umbra de bun simt).
    Problemele sunt multe si as incepe cu rapirea, sau vanzarea. Da, e o solutie ce zici tu, dar trebuie exceptii peste exceptii si anchete indelungi. Modele viabile din alte tari nu avem cum sa importam, pt. ca in tarile in care exista o asemenea legislatie bine pusa la punct nu (prea) e ca la noi. Adica exista personal si judiciar si de investigatie specializat si care poate sa verifice si sa ia decizii majoritar corecte in privinta provenientei reale a copilului.
    Asta primo. In al doilea rand, tribunal specializat? Iti dau un mic exemplu, si’atat. La judecatoria Ploiesti (deci oras mare, nu vorbesc de Faurei sau mai stiu eu ce alta judecatorie unde nu vrea nici naiba sa se duca dupa magistratura), un conflict de munca (termen legal: 14 zile) s’a „rezolvat” cam asa: depus plangerea prin decembrie anul trecut. Dat primul termen in mai a.c.. Societatea (de fapt statul) in cauza nu a depus nimic la dosar. Rezultat: noul termen e la sfarsitul lui septembrie. Pana se va rezolva cazul: minim 1 an. Timp in care reclamantul sta acasa, fiind concediat (abuziv dupa toate actele). Motivul „n’avem personal, n’avem judecator specializat pe legea muncii etc”.
    Concluzie: te’am admirat intotdeauna pt. ca vrei sa faci o tara mai buna, dar unele lucruri nu au cum sa se schimbe atat de curand. Poate micutza ta sa prinda ceva…

    • Eu cred ca se poate face ceva si mai repede, dar trebuie gasit cadrul si totodata… mai mare atentie la amanuntele astea aparent nesemnificative. Fiindca altfel e munca in zadar…

    răspunde-i
  • Trocan
    • 02.07.2011

    Ar trebui facuta cu mare grija schimbarea asta. S-ar putea sa le usuram „munca” perversilor si, cum spunea Mihaela mai sus, hotilor de organe.

    răspunde-i
  • Marian S
    • 02.07.2011

    Cabral, te apreciez mult pentru tot ceea ce faci.
    Imi pare rau, insa, ca in acest caz nu vezi decit o parte a problemei si nu iti reprezinti „the big picture„.
    Fii un pic mai atent, te rog. Fiindca ori te-ai grabit sa imbratisezi o idee si nu stii in ce te bagi, ori stii prea bine.

    răspunde-i
  • miki
    • 02.07.2011

    M-am inscris si eu! Sper din suflet sa realizam ceva cu aceasta campanie, totul sa fie in folosul copiilor!

    răspunde-i
  • Loading...